Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – Op een sfeervol Catawiki Sportpark is een goed voetballend ACV gisteravond uitgeschakeld in het TOTO KNVB Bekertoernooi. MVV was met 0-3 te sterk voor de Asser formatie. Mart Remans was de man van de wedstrijd. Hij scoorde driemaal voor de club uit Maastricht.

Het was gezellig druk en sfeervol op het Catawiki Sportpark. Ruim 1.300 toeschouwers waren op de bekerwedstrijd afgekomen. Zij zagen twee ploegen die voetballend aan elkaar gewaagd waren. ACV startte prima aan het duel en kreeg ook de eerste mogelijkheden. Toch was het MVV dat op voorsprong kwam. Het eerste schot op doel van de Limburgers was direct raak. Mart Remans schoot de bal fraai in de rechterhoek, 0-1. ACV liet zich niet van de wijs brengen en kreeg al snel de mogelijkheid op de gelijkmaker. Gijs Jasper wilde in het strafschopgebied op het doel schieten maar stuitte op een MVV-verdediger. Het thuispubliek schreeuwde om een penalty maar scheidsrechter Bos oordeelde anders en gaf een corner. De scherp genomen corner was een prooi voor doelman Matthys die de bal direct naar voren schoot. Mart Remans stond op de juiste plaats, controleerde de bal en scoorde binnen twee minuten zijn tweede treffer, 0-2.

De ploeg van trainer Fred de Boer moest op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg hier ook de mogelijkheden voor. Voetballend deed ACV niet onder voor MVV. De blauw-zwarten kregen een veelvoud aan corners met scrimmages in de doelmond tot gevolg. Doelpunten bleven echter uit. Ook met schoten van afstand lukte het ACV niet de goed keepende Romain Matthys te passeren.

WhatsApp_Image_2021-10-26_at_22.42.55_2.jpegScrimmage in het doelgebied van MVV (foto: Bennie de Boer)

De twee teams kwamen na de rust ongewijzigd weer het veld op. ACV zocht de aanval en moest waakzaam zijn voor snelle omschakelingen van de bezoekers. MVV captain Sven Blummel kreeg al vroeg in de tweede helft een goede kans op de 0-3 maar krulde de bal rakelings naast. Kort na de kans van Blummel waren er twee mogelijkheden voor ACV. Schoten van Justin Mulder en Freddy Quispel troffen helaas geen doel. Halverwege de tweede helft behoedde doelman Enver Spijodic ACV voor een tegengoal. Roland Alberg had iets moois in gedachten maar Spijodic tikte de bal voor zijn voeten weg.

Kon ACV nog terugkomen in de wedstrijd? Even leek het er op. Steyn Strijker gaf een afgemeten voorzet waarna Daniël Schans rakelings naast kopte. De Asser formatie verdiende op basis van het spel een goal maar MVV controleerde de voorsprong geduldig. ACV- trainer Fred de Boer wisselde aanvallend en het slotoffensief kon beginnen. Grote kansen leverde dit echter niet op. De verdediging van MVV stond goed en gaf weinig weg. In de 88e minuut leek het definitief gedaan met de hoop van de blauw-zwarten. Nick Westebring moest met een schouderblessure het veld verlaten en aangezien alle wissels al verbruikt waren moest ACV met 10 man verder. MVV profiteerde hiervan in de extra tijd. Het was Mart Remans die zijn derde treffer van de avond scoorde waardoor er na het laatste fluitsignaal een 0-3 eindstand op het wedstrijdformulier genoteerd kon worden.

Komende zaterdag

Komende zaterdag staat de volgende wedstrijd van ACV op het programma. De Asser formatie gaat dan op bezoek bij SteDoCo. De wedstrijd in Hoornaar begint om 14:30 uur. Net als ACV speelde ook SteDoCo dinsdagavond een wedstrijd in het TOTO KNVB Beker Toernooi. De ploeg van trainer Frans Adelaar verloor met 0-5 van FC Utrecht. SteDoCo staat op de 11e plaats van de ranglijst met 11 punten uit 9 wedstrijden.

ACV: Enver Spijodic, Daniël Schans ©, Robert Talens (82. Toufik Faraouni), Nande Wielink, Koen Steg, Gijs Jasper, Pascal Huser (63. Nick Westebring), Steyn Strijker, Justin Mulder (63. Niels Grevink), Freddy Quispel (80. Mark Jagt), Boy Spijkerman (80. Ezra Schrijver)

MVV: Romain Matthys, Rico Zeegers, Sven Blummel © (86. Kai Bösing), Nicky Souren, Mart Remans, Roland Alberg, Clint Essers (57. Allan Delferriere), Matteo Waem, Mitchy Ntelo, Orhan Džepar, Mitchel Keulen

Toeschouwers: 1.350