ACV JO9-2 toont veerkracht in waterkoud Genemuiden

Sportlaan 2
8281CM
GENEMUIDEN
tel. 038-3851000

Een vroege zaterdagochtend, aankomst in Genemuiden. Vanuit de club krijgen alle rijouders een bakkie leut. Bravo. Op zoek naar het speelveld. Dat blijkt één grote modderpoel. Gelukkig wordt in allerijl een ander veld klaargemaakt voor gebruik. De gure wind versterkt de waterkoude gevoelstemperatuur. Maar in deze rare coronatijden kan er in ieder geval gevoetbald worden. Joshua en Fabrice zijn geblesseerd. Milan uit JO9-3 kan gelukkig meespelen.

De wedstrijd start. ACV is nog niet helemaal wakker en staat al snel met 0-2 achter. ACV schrikt dan wel wakker en komt nog binnen 10 minuten op een 3-2 voorsprong. Mede door een kanonskogel van Luca en een afstandsschot van Naud over de doelman heen. Dat belooft wat voor het verdere verloop.

De teams zijn aan elkaar gewaagd. Kansen aan beide kanten, maar Genemuiden JO9-2 scoort ze wel. De ruststand van 3-5 achter biedt nog perspectief voor ACV. Ook bij de thuisclub is positief coachen gelukkig al ingeburgerd. De wedstrijd is spannend, maar fair en geen overdreven schreeuwende leiders en ouders langs de kant.

Na rust draait de wedstrijd om. Binnen 10 minuten is de stand 5-5. De scheidsrechter fluit af. De minipauze gebruikt leider Arjan om de mannen aan te sporen de laatste 10 minuten nog één keer alles te geven. Het werkt. Stan weet de opbouw van Genemuiden goed te storen, wat regelmatig balbezit oplevert. ACV speelt steeds beter. Gelegenheidsdoelman Milan houdt alles tegen. Joah is op de linkerflank een ware plaag voor de groen-witten. En linkspoot Finn scoort een paar keer met een keurig geplaatst schot in de benedenhoek. En zo wint ACV verdiend met 8-5.

Wat een heerlijk spannende pot. Ook lekker dat we nu de Genemuidense ijsvlakte kunnen inruilen voor de warmte van het clubhuis. Met 3 punten in de tas bedanken we de SC Genemuiden voor de hartelijke ontvangst en voor het fruit na afloop voor de boys. Uit bij Genemuiden was een feestje!

IMG_20211128_133855.jpgOp de overwinningsfoto van links naar rechts: Finn, Luca, Joah, Fabrice, Naud, Stan en gastspeler Milan