Veel meer dan drie punten voor ACV JO9-2

Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Zaterdag speelde ACV JO9-2 tegen Gorecht JO9-1. Dit was de eerste wedstrijd in de 3e fase. Na de succesvolle 2e fase, waarin het team als leuke bijkomstigheid kampioen werd, is de sterke Hoofdklasse nu het podium.

Wat een openingswedstrijd was dit. Gorecht, voor de 3e fase op rij in de Hoofdklasse, is een lekker combinerend elftal met individueel technische spelers. ACV moest aan de bak. En dat deden ze. Op vooral inzet werd een keurige 2-0 voorsprong op het scorebord gezet. Terwijl de gasten zeker niet minder waren. Dat bleek de tweede helft.

Na een stuk fruit gingen de boys er weer vol tegenaan. Ieder duel was een waar gevecht. Voor elke meter moest geknokt worden. Van verslapping kon geen sprake zijn. Gorecht raakte lat en paal, waarna ze verdiend langszij kwamen (2-2). De veerkracht van ACV was goed: 3-2 voor. Maar de gasten uit Haren bleven gaan. Het aantal schoten op het ACV-doel was groot. In de laatste 10 minuten scoorde Gorecht nog drie keer, zodat de eindstand 3-5 was.

Sinds lange tijd een nederlaag. Het was wennen, maar het was zeer leerzaam. Fysiek moesten de ACV-boys aan de bak en technisch werden ze uitgedaagd. De toeschouwers genoten van een heerlijke pot. De ACV-spelers waren uitgeput, zich (nog) niet bewust van de leerzame ochtend. Een wedstrijd die meer waard was dan bijvoorbeeld drie punten.