Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV heeft vanmiddag op het eigen Catawiki Sportpark een ruime oefenzege geboekt tegen SV Urk. Na 90 minuten voetbal stond er een 6-0 overwinning op het scorebord voor de ploeg van trainer Fred de Boer.

Onder stormachtige omstandigheden mocht Urk aftrappen. De wedstrijd werd gespeeld in drie delen van 30 minuten en de toeschouwers gingen er op de tribune eens goed voor zitten. De medekoploper van de Hoofdklasse B en ACV waren in het eerste uur behoorlijk gelijkwaardig aan elkaar. Het was echter ACV dat het beste omging met de kansen. In de 10e minuut kopte captain Daniël Schans een voorzet van Pascal Huser achter Urk doelman Richard Strijker, 1-0. Na de openingstreffer zag het publiek veel strijd en inzet maar het moest tot de 60e minuut wachten voordat er weer een goal te zien was. Boy Spijkerman verdubbelde in die minuut de score voor de thuisploeg door op aangeven van Ezra Schrijver van dichtbij te scoren, 2-0. Na de tweede treffer van ACV ging het snel en lag een paar minuten later de bal wederom in het net. Boy Spijkerman gaf voor waarna Ezra Schrijver de bal beheerst binnen kopte.

IMG_7626_01.jpgMark Jagt ontwijkt een sliding van Johannes Schrijver (foto: Bennie de Boer)

Hattrick Freddy Quispel

In de laatste tien minuten was de pijp leeg bij Urk en kreeg ACV-spits Freddy Quispel het op zijn heupen. Hij scoorde een onvervalste hattrick via twee intikkers en een fraai schot. Na afloop stapte hij dan ook tevreden lachend van het veld.

IMG_7962_01.jpgFreddy Quispel scoorde een onvervalste hattrick (foto: Bennie de Boer)

Brede glimlach

Een fraaie 6-0 oefenzege voor ACV, maar het mooiste aan de middag was dat er eindelijk weer een wedstrijd gevoetbald kon worden waar ook als vanouds publiek bij aanwezig kon zijn. Het was mooi om spelers, technische staf, vrijwilligers, sponsors en publiek weer met een brede glimlach naast het veld te zien staan.

Startopstellingen

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Nande Wielink, Pascal Huser, Gijs Jasper, Arjen Hagenauw, Toufik Faraouni, Steyn Strijker, Luka Prljić, Koen Steg, Mark Jagt

SV Urk: Richard Strijker, Lucas Nagel, Hessel Snoek, Dick Hakvoort, Riekelt Nentjes, Iede Nentjes, Bennie Dunnink ©, Lucas Tol, Riekelt Jan Brands, Johannes Schrijver, Lucas Schraal