ACV vrouwen worstelen zich langs tegenstander.

Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen, 26 maart 2022 – Na de nederlaag vorige week bij koploper Oranje Nassau kwam deze zaterdag Berkum op bezoek, die onderin de ranglijst bivakkeren. In Zwolle werd aan het begin van de competitie met 1-3 gewonnen, maar gemakkelijk ging dat niet en ook deze zaterdag bewezen de dames uit de Blauwvingerstad een lastige tegenstander te zijn.

Ze stonden goed georganiseerd en zetten telkens snel druk op ACV, maar kozen bij balbezit voor een voorzichtige en gedegen opbouw, wat het kijkplezier wel bedierf, want het mondde meermalen uit in eindeloos heen en weer geschuif in de achterste linie.

ACV probeerde telkens deze opbouw te verstoren en na pakweg 20 minuten lukte dat met succes: Lisanne veroverde de bal en gaf af op Laura, die keurig intikte en ACV op een 1-0 voorsprong zette.

Zo'n 10 minuten later was er een mooie aanval van ACV en de bal kwam bij Dionne terecht: ze kapte zich uitstekend vrij en bezorgde zich daarmee een uitstekende schietkans, maar de bal ging helaas voorlangs.

Weer zo'n 10 minuten later werd de opbouw van ACV vestoord en gelukkig belandde de lob van een Berkum-speelster op de paal. Pal voor rust was er weer een mooi opgezette aanval van ACV en kwam Dionne vrij voor de keepster te staan, maar die wist met een voet redding te brengen.

Tsja: en als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. Werkelijk op slag van rust was er geklungel in de achterhoede van ACV en omdat de bal blind naar een tegenstandster werd gekopt, zette die haar voet achter de bal en met een hoge boog verdween die over Isabella in het doel: 1-1 ruststand, want er werd niet eens meer afgetrapt. Een zeer matige eerste helft zonder sprankelend voetbal en hoewel ACV wel sterker oogde en ook een paar keer gevaarlijk voor de keepster opdook, was het geen geweldig voetbal en een helft om snel te vergeten.

Gelukkig tapte ACV meteen na rust uit een ander vaatje: als het voetballend niet lukt dan moet je het van hard werken hebben. ACV pompte heel veel energie in het spel, zette Berkum meteen bij balverlies vast en werkte als team om de bal zo snel mogelijk weer af te jagen. Al in de eerste minuut na de thee leek dat succes op te leveren, maar een schot van ver van Lotte belandde op de buitenkant van de paal.

Daarna ontstond er nog een behoorlijke kans voor Lisanne en na een kwartier had Dionne de bal op links en gaf perfect af op Laura, die volkomen vrij voor het doel de bal voor het intikken had. Maar ook zij had het vizier niet op scherp vandaag, want ze tikte naast.

Vijf minuten later was het wel raak: ACV kreeg iets over de middellijn een vrije bal, die hoog richting doel werd gewerkt, waarbij de bal in bezit van ACV bleef en men probeerde de vrije man te zoeken. Na enig heen en weer getik kwam de bal uiteindelijk bij Lisanne terecht, die van ver met een goed schot de 2-1 liet aantekenen en de voorsprong was op dat moment dik verdiend.

Maar tijd om lang van de voorsprong te genieten was er niet, want twee minuten later kwam na een vrije trap de bal in het strafschopgebied van ACV terecht en er ontstond haast een scrimmage, waarbij een schot van de spits van Berkum zover afzwaaide dat de bal uiteindelijk definitief weggewerkt kon worden door Lisanne.

ACV voerde twee wissels door: Amber kwam voor Renée en even later viel Megan in voor Marith. Het deed niets af aan het spelbeeld en ACV moest constant op de hoede zijn voor de aanvallen van de tegenstander, want zij probeerden met steeds opportunistischer spel en met vaker de lange bal er nog een gelijkspel uit te slepen.

Bijna kon ACV de wedstrijd in het slot gooien: een terugspeelbal op de keepster van Berkum ging faliekant verkeerd en Dionne kreeg daardoor een haast niet te missen kans, maar ze moest snel zijn en in de haast verdween de bal toch langs de verkeerde kant van de paal en ging naast.

Bij de opbouw na de doeltrap kreeg Berkum de bal niet goed naar voren en kon een ACV-speelster uithalen, maar helaas eindigde de bal op de lat en bleef het spannend. Gelukkig wist ACV de voorsprong over de streep te trekken en bleven de drie punten in Assen.

Over de gehele wedstrijd en zeker op basis van de tweede helft een verdiende overwinning met een tegenstander, waar ACV het per definitie moeilijk mee heeft. Geen goede wedstrijd, maar een om de drie punten te koesteren en verder gauw achter je te laten.

Volgende week een verre uitwedstrijd: in Leiderdorp treedt ACV aan tegen RCL om 14.30 uur en hopelijk met evenveel succes als in de thuiswedstrijd, want in november werd er toen met 4-2 gewonnen.

Opstelling: Isabella, Lisa, Chantal, Rianne, Marith (75': Megan), Marleen, Lotte, Lisanne, Renée (67': Amber), Laura, Dionne.