Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen, 29 april 2022 – Op speciaal verzoek van The Knickerbockers was deze wedstrijd verplaatst naar de vrijdagavond en er was sprake van een onvervalste topper. Het sfeerteam van ACV was zich hier blijkbaar ook van bewust, want vooraf werd er vuurwerk afgestoken om de sfeer te verhogen.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden door HIER te klikken.

Nadat ACV in de afgelopen twee wedstrijden had gewonnen van de nr.3 SC Stiens, zowel thuis als uit, stond nu de ontmoeting met de nr.4 op het programma, een wedstrijd die in Groningen in oktober in een 2-2 gelijkspel was geëindigd.

ACV begon niet goed aan de wedstrijd: al in de 3e minuut kwam de bal voor vanaf rechts en de verdediging van ACV kreeg de bal niet goed weg, waarna de aanvalster van de studentenclub er wel raad mee wist en de 0-1 scoorde. Enkele minuten later slalomde Lisanne door de verdediging van TKB en creëerde zichzelf daarmee een kans, maar ze schoot recht op de keepster af en uit de tegenaanval ging de bal via de vingertoppen van Isabella tegen de paal en daarmee kwam ACV goed weg. Even daarna mocht TKB een corner nemen: Isabella kon de bal wegstompen, maar die belandde precies bij een TKB-speelster die de bal in het lege doel werkte en ACV stond met 0-2 achter.

Hoewel ACV op dat moment overlopen leek te worden was daar toch niet echt sprake van, want ACV herpakte zich en trok vol ten aanval, wat vijf minuten later resulteerde in de aansluitingstreffer: Lisanne worstelde zich op links door de verdediging en gaf een perfecte voorzet, die Laura moeiteloos kon inkoppen: 1-2. Weer enkele minuten later was er een lange aanval van ACV, waarbij de bal uiteindelijk bij Lisanne terecht kwam en ze wist zich vrij voor de keepster te spelen en dit keer wel raak te schieten en zo stond het na 20 minuten weer gelijk: 2-2.

Maar daarmee was de koek niet op en beide ploegen bleven vol op de aanval spelen, waardoor het een geweldig spektakel werd met goed voetbal en heerlijk om naar te kijken. Na ongeveer een half uur werd ACV binnen 1 minuut levensgevaarlijk, waarbij Amber bij de tweede kans vrij voor het doel kwam en de keepster van de gasten de bal maar ternauwernood tot corner kon verwerken. Twee minuten later kreeg TKB een corner, die maar nog door de Isabella kon worden weggewerkt en dat leverde opnieuw een hoekschop op. Dat leverde een zeer gevaarlijk schot op, die Isabella maar net kon keren en daarbij ook geblesseerd raakte, maar na verzorging kon ze wel verder spelen gelukkig, al bleef ze er de rest van de wedstrijd hinder van ondervinden.

Pal voor rust had ACV op voorsprong moeten komen: Lisanne, zij alweer, zette goed voor vanaf rechts dit keer en Laura had de bal voor het intikken, maar in plaats daarvan probeerde ze de bal aan te nemen en omdat dit mislukte werd het een rollertje, die de keepster van TKB voor het oprapen had. En dus gingen de dames met een gelijke stand de rust in en konden we terugkijken op een geweldige eerste helft – reclame voor het voetbal.

De tweede helft trad ACV aan met een gewijzigd team: Megan had plaats gemaakt voor Lisa en Lotte viel in voor Rianne, waardoor Chantal opschoof van het middenveld naar haar vertrouwde plek centraal achterin. Hoewel beide ploegen goed voetbal bleven spelen, was de tweede helft minder sprankelend dan de eerste. Zeker in de eerste 20 minuten na de pauze gebeurde er eigenlijk weinig bijzonders en vielen er amper echte kansen te noteren.

In de 64e minuut echter wel: TKB vocht zich door het hart van de verdediging en maakte de 2-3, zodat ACV weer op achterstand kwam.

Daarna werd de toon van de wedstrijd grimmiger en begon frustratie en irritatie een rol te spelen. ACV maakte twee overtredingen tot op het randje, waarbij in het tweede geval de gele kaart volkomen terecht was. Vijf minuten later trok ACV ten aanval en via Dionne kwam de bal bij de mee opgekomen Gabriella terecht, die in de 16 gevloerd werd, maar voordat de scheidsrechter kon nadenken of het wel of geen strafschop was, haalde Laura uit en schoot de bal die bij haar was terecht gekomen hoog in en tekende de 3-3 aan.

Twee minuten later was het weer raak: ACV was in de aanval en Lisanne zette voor op Amber, die de 4-3 maakte en eindelijk stond ACV op voorsprong in deze wedstrijd. Weer twee minuten later leek het zelfs nog beter te worden, maar de scheidsrechter keurde de gemaakte goal af vanwege een vermeende overtreding van Laura.

In de laatste minuten deed TKB er alles aan om de gelijkmaker af te dwingen, maar ACV speelde de wedstrijd goed uit, waarbij de later tot 'Schutrups woman of the match' Laura belangrijke seconden winst pakte, door telkens richting hoekvlag te gaan en daar de bal goed afschermde om te proberen een corner of ingooi te bemachtigen.

Na 90 minuten was het nog niet gedaan en trok de leidsman enkele minuten blessuretijd bij. In de laatste minuut daarvan dacht heel ACV nog aan een penal, maar de scheidsrechter vond dat de overtreding net buiten de 16 ingezet was en gaf dus een vrije bal op de rand van het strafschopgebied. Via de hak van een tegenstandster spatte de harde knal van Lisanne uiteen op de lat en niet veel later werd er voor het einde gefloten.

Weer een overwinning op een concurrent uit de top 4 en hoewel het een waar voetbalspektakel was en een wedstrijd met alles erin, was het een zwaar bevochten zege en mag ACV zich zowaar lijstaanvoerder noemen. Waarschijnlijk maar voor 1 dag, want als de koploper Oranje Nassau dit weekend wint bij RCL dan staat ACV weer op de 2e plek met 2 punten achterstand, maar wel op meer afstand van de concurrenten op plek 3 en 4.

Volgende week spelen de dames van ACV uit tegen Barendrecht en moeten al vroeg vertrekken, want de wedstrijd daar begint om 12.15 uur.

Opstelling: Isabella (k), Megan (46' Lisa), Gabriella, Rianne (46' Lotte), Marith, Marleen, Chantal, Lisanne, Dionne, Laura (c), Amber

Scoreverloop:

3': TKB 0-1

10': TKB 0-2

15': Lisanne 1-2

20': Laura 2-2

64': TKB 2-3

81': Laura 3-3

83': Amber 4-3

Bijzonderheden:

74': Lisanne – gele kaart