1705NA
HEERHUGOWAARD
tel. 072-5715955

Foto's Reiger Boys VR1 - ACV VR1 zijn HIER te bekijken.

Heerhugowaard, 28 mei 2022 - Met nog twee speelronden te gaan heeft ACV nog vier punten nodig om kampioen te worden en op deze zaterdag moest geprobeerd worden om drie punten mee te nemen naar Assen tegen Reiger Boys.

Hoewel de tegenstander in de middenmoot bivakkeert was het geen vanzelfsprekendheid, want in maart werd thuis maar moeizaam gewonnen en had ACV het geluk dat de doelpunten op het juiste moment vielen, want Reiger Boys maakte het ACV bijzonder lastig en is een tegenstander die ACV blijkbaar niet ligt. Na een spannende wedstrijd werd het destijds 4-2, maar een gelijkspel was zeker een mogelijkheid geweest en had Reiger Boys toen ook wel verdiend.

Vandaag leek daar in de eerste paar minuten geen sprake van: ACV begon ijzersterk en greep de tegenstander meteen bij de strot. Maar lang duurde dat niet en na vijf minuten was er een uitval van de thuisclub en het was maar goed dat Isabella redding kon brengen. Wel ten koste van een hoekschop, die haar opnieuw tot een redding noopte.

Reiger Boys speelde dus vooral op de counter en met name de linkerspits was bijzonder snel en dus wisselden Lisa en Megan van positie zodat Lisa op haar vertrouwde plek terecht kwam en Megan op de plek van Marith, die vanwege een buitenlandse stage een tijdje afwezig moet zijn.

Een paar minuten later kreeg Dionne een kansje, maar na een loopactie schoot ze van te ver op het doel, terwijl ze beter iets verder had kunnen doorlopen om haar kans te vergroten, maar blijkbaar had ze niet in de gaten dat ze nog wat tijd had of werd ze daarop niet gecoacht. Derhalve bleef het nu bij een slap schot die de keepster gemakkelijk onder controle kon krijgen.

Daarna vlakte het spel af: Reiger Boys hanteerde een behoedzame spelopbouw en ACV wachtte af en zette pas druk in de buurt van de middellijn als de thuisclub dreigde op de speelhelft van ACV te komen. Daardoor werd het geen sprankelende wedstrijd en behalve dat er aan beide kanten een buitenspel-doelpunt werd afgekeurd, valt er verder weinig over de eerste helft te vermelden.

De tweede helft begon in elk geval een stuk aantrekkelijker: ACV was slordig achterin en een verkeerde terugspeelbal dwong Isabella tot een alles of niets redding, ten koste van een blessurebehandeling. Maar daarmee was het spektakel ook alweer op: het spel golfde op en neer en alleen een uitval van Reiger Boys na een klein uur spelen, die overigens uitstekend door Isabella gered werd, is het vermelden waard.

Enkele minuten later werd het echter anders: Marleen worstelde zich door de verdediging, maar kwam niet echt in kansrijke positie. De bal rolde tussen twee centrumverdedigsters door en wie anders dan Lisanne was er als de kippen bij om binnen te tikken en ACV op een 0-1 voorsprong te zetten.

Lang kon ACV echter niet van deze voorsprong genieten: een minuut later kreeg de thuisclub een corner en voordat iemand van ACV kon reageren, lag de bal in het doel en stond het alweer gelijk.

Vijf minuten later viel Rianne in voor Megan, maar daarmee veranderde het spelbeeld niet: beide ploegen probeerden hun eigen spel te spelen, waarbij vermeld dient te worden dat de wind een behoorlijke rol speelde. Reiger Boys maakte de fout daarvan te willen profiteren, waardoor bijna alle ballen te hard gingen en dus over de achterlijn verdwenen of een gemakkelijke prooi waren voor de ACV-verdediging of keepster. Niet dat alle ballen zonder gevaar waren, maar met name Chantal corrigeerde alles en werd geheel terecht tot 'Schutrups woman of the match' uitgeroepen.

Ook ACV had wel last van de tegenwind in de tweede helft: lange ballen kwamen niet aan en ACV verzuimde om via het middenveld of zijkanten van linie naar linie te spelen. Verder was het de wedstrijd van net niet: passes waren net niet op maat, passeer-acties mislukten net of een tegenstander wist telkens net een voetje tegen de bal te krijgen, waardoor die precies genoeg van richting veranderde om er iets mee te kunnen doen.

De 1-1 eindstand was dan ook volkomen logisch en terecht en de verdienste van Reiger Boys, die het punt tegen de koploper vierden als een overwinning.

Dus rest ACV volgende week thuis maar 1 ding te doen: winnen, want Oranje Nassau won wel vandaag en de voorsprong van ACV is dus geslonken tot 1 punt. De mogelijke kampioenswedstrijd tegen Wartburgia begint zaterdag aanstaande om 15 uur en wordt gespeeld op het hoofdveld.

Opstelling: Isabella, Megan (66' Rianne), Gabriella, Chantal, Lisa, Marleen, Lotte, Lisanne, Amber, Laura, Dionne

Scoreverloop:

rust: 0-0

61': Lisanne 0-1

62': Reiger Boys 1-1