Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen, maandag 18 april 2022 – Op deze 2e Paasmaandag werd er gevoetbald tegen SC Stiens, een inhaalwedstrijd die vanwege de coronamaatregelen (die inmiddels mijlenver achter ons lijken te liggen) eerder was uitgesteld. En het toeval wil dat de terugwedstrijd voor aanstaande zaterdag op het programma staat ingepland, dus in een tijdsbestek van zes dagen komen de ploegen elkaar twee keer tegen. En het zijn wedstrijden in de top van de hoofdklasse, want ACV en Stiens strijden om plaats 2 in de competitie, op een paar punten achterstand van koploper Oranje Nassau, waarvan Stiens afgelopen zaterdag thuis met 2-0 won. Voor de Friesche dames betekende het dus de tweede wedstrijd binnen drie dagen!

Het was warm op het hoofdveld van ACV en gelukkig kon er vooraf en in de rust gesproeid worden en was er in beide speelhelften halverwege een drinkpauze, wat onder deze omstandigheden bepaald geen luxe was.

ACV begon uitermate voortvarend aan de wedstrijd: Amber stuurde Marleen de hoek in en die gaf een lage voorzet, die Lisanne kon intikken en zo stond het al na 3 minuten spelen 1-0 voor ACV! En ACV ging door: enkele minuten later speelde Lisa in op Laura, die de bal voorgaf op Amber, maar die mikte net iets te hoog met het hoofd en de kopbal ging over het doel. Na ongeveer een kwartier spelen was er weer een goede aanval van ACV: Laura stuurde Amber de diepte in, maar haar pegel ging recht op de keepster af, die daardoor de bal kon pareren.

Duidelijk werd in de periode daarna dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden en beide teams voetbalden via behoedzaam opbouwen, maar bij Stiens leek het spelen op balbezit het doel en bij ACV probeerde men toch echt de vrije man te zoeken. Wellicht dat de wedstrijd van twee dagen eerder bij de gasten een rol speelde, want aan het eind van de eerste helft stond het aantal echte kansen bij Stiens op nul en ACV was toch een keer of drie/vier echt gevaarlijk geworden.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks: na circa 5 minuten gaf Dionne een prima voorzet af op Marleen, die maar net over tikte en 2 minuten later stuurde Lisanne Amber met een perfekte pass de diepte in, maar ook nu kon de keepster een hand tegen de bal krijgen en leverde het alleen een hoekschop op. Na ruim een uur spelen leidde balverlies aan ACV-kant de eerste fatsoenlijke aanval in voor SC Stiens en de aanvalster was zelfs Gabriella al voorbij, maar de bal ging ruim over het doel van Isabella. Zo'n 10 minuten voor het einde verving Rianne de licht geblesseerde Lotte en omdat het gat op het middenveld niet werd opgevuld, speelde ACV feitelijk op dat moment met een 2-mans middenveld en 5 verdedigsters achterin.

In eerste instantie was dat geen punt, want 1 minuut na de wissel kreeg ACV balbezit en schakelde via Amber vliegensvlug om. De bal leek te smoren in het centrum van Stiens, maar toch rolde die door tot achter de laatste man en met een uiterste krachtsinspanning wist Lisanne haar teen tegen de bal te krijgen en tikte binnen: een comfortabele en bevrijdende 2-0 voorsprong, want Stiens liet aanvallend tot op dat moment te weinig zien. Stiens kreeg echter meer ruimte op het middenveld en ACV zette iets minder snel druk om de lange bal eruit te halen en dus werden de laatste minuten het spannendste gedeelte van de wedstrijd. Het bood ACV kansen om te counteren en Lisanne probeerde het nog een keer van ver, maar was dit keer niet doeltreffend.

Pal voor het einde kwam Maartje nog voor de trekkenbenende Amber en in de allerlaatste minuut was er nog een corner voor Stiens. In eerste instantie kon Isabella de bal wegstompen, maar niet ver genoeg en met een sliding probeerde ze de bal over de zijlijn te trappen, maar raakte daarbij een aanvalster van Stiens en gedecideerd wees de scheids terecht naar de stip. Het buitenkansje werd feilloos benut en daardoor werd het in de blessuretijd nog even billen knijpen, maar aan het eind waren de drie punten binnen en behaalde ACV gezien de hele wedstrijd een verdiende overwinning.

Komende zaterdag zal het wel een ander verhaal worden: in elk geval zal Stiens dan een stuk fitter en uitgeruster zijn, maar voorlopig staat ACV op de 2e plaats met 1 punt voorsprong. Het wordt zaterdag aanstaande dus weer een topwedstrijd. Vandaag speelde ACV zonder zwakke plekken en werkte als team. De vooraf gemaakte afspraken werden goed nagekomen en ieder voerde zijn taak prima uit, maar omdat ze toch het verschil maakte met twee doelpunten werd Lisanne uitgeroepen tot Schutrups Woman of te match.

Opstelling: Isabella (k), Lisa, Gabriellla, Chantal, Marith, Marleen, Lotte (80' Rianne), Lisanne, Amber (87' Maartje), Laura ©, Dionne

3': Lisanne 1-0

81': Lisanne 2-0

90': Stiens 2-1 (p)

Fotoreportage van de wedstrijd is HIER te vinden.