Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Als afsluiting van de eerste trainingsweek oefende ACV tegen SC Heerenveen onder 21. Het werd 2-1 op het Catawiki Sportpark door doelpunten van Niels Grevink en nieuweling Giovanni Zwikstra. Na de 2-0 ruststand scoorden de Friezen tegen via een strafschop.

Trainer Ruud Jalving liet alle spelers in actie komen. Door vakantie of blessures waren Arjen Hagenauw, Max Huisman, Daniël Schans, Daan Smit en Enver Spijodić niet beschikbaar. Daniël en Daan maakten zich echter wel uiterst verdienstelijk door het omroepwerk voor hun rekening te nemen.

Het eerste gevaar kwam van SC Heerenveen, maar doelman Ramon Nijland bleef meester van de situatie. Daarop was het de beurt aan ACV. Nadat een schot van Niels Grevink was gestopt, had dezelfde speler in de 8ste minuut wel succes. Hij kopte tegen de paal, maar kon uit de rebound scoren met de voet.

Acht minuten later was het al 2-0. Een dieptebal van Luka Prlijić werd door Giovanni Zwikstra wel goed ingeschat, maar niet door de Friese doelman, waarna de nieuwe aanvaller het cadeautje vakkundig uitpakte. ACV bleef daarna gevaarlijk, maar ook SC Heerenveen kreeg kansen, die door Nijland goed werden geneutraliseerd.

Na de rust  verscheen ACV in een sterk gewijzigde formatie en werd er daarna nog een paar keer doorgewisseld.  SC Heerenveen, met ook enkele spelers uit de A-selectie, had in die tweede helft een licht overwicht. De bezoekers slaagden er ook in om te scoren, maar hadden daar wel een strafschop voor nodig. Djenahro Nunumete (ooit jeugdspeler bij ACV) zorgde daaruit voor de 2-1. Dat het daarbij bleef was mede te danken aan een paar goede reddingen van Erwin Jagt, die in de tweede helft in het doel stond. ACV scoorde nog wel uit een prachtige aanval, maar de vlaggenist van dienst had buitenspel geconstateerd.