Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Ermelo – ACV heeft vanmiddag met 2-0 verloren van DVS ’33. Kort voor rust scoorde Ali Akla via de lat de 1-0. Na de pauze kreeg ACV kansen op de gelijkmaker. Doelman Daan Huiskamp voorkwam echter dat ACV kon scoren. Vijf minuten voor tijd profiteerde Omar el Ghazouni van een fout van ACV. Hij zorgde voor een 2-0 eindstand.

ACV-trainer Ruud Jalving kon in Ermelo niet beschikken over de zieke Giovanni Zwikstra en de geblesseerde Niels Grevink. Zij werden vervangen door Arjen Hagenauw en Boy Spijkerman. Ook Steyn Strijker was niet geheel fit. Hij nam plaats op de bank en zag Lars Dijk spelen in zijn plaats.

Terwijl zon en regen elkaar afwisselden gaf scheidsrechter Veekamp het eerste fluitsignaal. De eerste vijf minuten waren voor ACV maar daarna trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe met goed combinatiespel. Veel kansen leverde dit de geel-zwarten overigens niet op. De Asser defensie stond goed en gaf weinig weg. Kort voor rust kon het thuispubliek juichen. Ali Akla schoot de bal hard tegen de onderkant van de lat waarna de bal weer terug het veld in stuitte. De assistent-scheidsrechter stak vrijwel direct zijn vlag in de lucht en gaf hiermee aan dat de bal de doellijn gepasseerd was, 1-0. Dit was even later tevens de ruststand.

DVSACV_8.jpgMaarten van Dijk doet een poging om Lars Dijk af te stoppen

Beide teams kwamen na de pauze ongewijzigd weer het veld op. DVS ’33 behield een overwicht en creëerde meerdere goed mogelijkheden. Doelman Enver Spijodic behoedde zijn team met goede reddingen voor een groter achterstand. Na aan kwartier spelen in de tweede helft greep ACV-trainer Ruud Jalving in en bracht hij drie verse krachten in het veld. Jaap van Dijken, Aleksandar Janković en Steyn Strijker vervingen Arjen Hagenauw, Boy Spijkerman en Jim de Leeuw. Na de wissels werd ACV sterker en hing de gelijkmaker in de lucht. Het was aan DVS ’33 goalie Daan Huiskamp te danken dat er geen Asser doelpunt te vieren viel. Helaas viel er kort voor tijd wel een doelpunt voor de thuisploeg. Invaller Omar el Ghazouni profiteerde van een onfortuinlijke fout van Mark Jagt en verdubbelde de score. Met vereende krachten probeerde ACV in de laatste minuten nog iets te forceren maar dit leverde niets meer op zodat er een 2-0 nederlaag werd geleden.

DVSACV_11.jpgSteyn Strijker is twee tegenstanders de baas

Ranglijst

Op de ranglijst staat ACV net als voor deze competitieronde op een gedeelde 8e plaats. Deze plaats wordt gedeeld met maar liefst 7 andere ploegen die allemaal 8 punten uit 6 wedstrijden hebben behaald. Er is een nieuwe koploper in de Derde Divisie Zaterdag. GVVV won met 3-1 van VVOG en zag plaatsgenoot DOVO met 2-1 verliezen van FC Rijnvogels waardoor het de koppositie kon overnemen.

Volgende week heeft ACV een druk programma. Dinsdagavond speelt ACV in Katwijk tegen FC Rijnvogels. In de tweede kwalificatieronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi gaan onze favorieten proberen het hoofdtoernooi te bereiken. De aftrap op Sportpark De Kooltuin is om 20:00 uur.

Komende zaterdag is FC Rijnvogels toevalligerwijs wederom de tegenstander. Dan betreft het een competitieduel in Assen. De wedstrijd op het Catawiki Sportpark begint om 14:30 uur.

DVS ’33: Daan Huiskamp, Tim van de Berg, Gaston Salasiwa, Sem de Wit, Eren Turan, Yavuz (65. Nicky van Hilten), Frank Olijve, Maarten van Dijk, Adriaan Kruisheer, Ali Akla (77. Omar el Ghazouni), Stef Nijland, Benjamin Roemeon

ACV: Enver Spijodic, Jim de Leeuw (58. Jaap van Dijken), Nande Wielink, Luka Prljić, Tapmahoe Sopacua, Lars Dijk (82. Nick Westebring), Pascal Huser, Gijs Jasper, Justin Mulder (75. Mark Jagt), Arjen Hagenauw (58. Steyn Strijker), Boy Spijkerman (58. Aleksandar Janković)