Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV heeft de eerste thuisoverwinning van het seizoen te pakken. RKAV Volendam werd op het Catawiki Sportpark met 3-1 verslagen. De blauw-zwarten kwamen halverwege de eerste helft via een goal van Niels Grevink op een 1-0 voorsprong. Tien minuten voor de rust moest RKAV Volendam doelman Sander Binken het veld na een handsbal met rood verlaten. Met elf tegen tien lukte het ACV niet om de score voor de rust te verdubbelen. Na de rust was het plotseling RKAV Volendam dat op gelijke hoogte kwam via Roy Tol. ACV was wakker geschud en ging op zoek naar de winst. Die winst kwam er. Door goals van Pascal Huser en Arjen Hagenauw werd het uiteindelijk 3-1. Een verdiende zege voor de ploeg van trainer Ruud Jalving.

ACV-trainer Ruud Jalving kon niet beschikken over Luka Prljić. De captain van ACV had afgelopen dinsdag tegen Urk een spierblessure opgelopen. Yassine Abouzraa was zijn logische vervanger.

Terwijl de zon de wolken verdreef werd er afgetrapt. ACV pakte direct vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en kreeg ook al snel een eerste mogelijkheid. Volendam-goalie Sander Binken kon een inzet van Giovanni Zwikstra met een goede redding tot corner verwerken. Na een kwartier spelen was het Gijs Jasper die oog in oog kwam te staan met de Volendamse doelman. De stiftbal van de aanvaller van ACV ging rakelings naast. ACV maakte het de bezoekers met goed combinatiespel erg lastig. Halverwege de eerste helft kwamen de blauw-zwarten dan ook verdiend op voorsprong. Tapmahoe Sopacua stoomde in volle vaart op over de linkerflank en bediende Niels Grevink die de doelman omspeelde en binnen tikte, 1-0.

ACVVOL_10.jpgNiels Grevink wordt gefeliciteerd met de openingstreffer

Zo’n tien minuten voor de rust moest RKAV Volendam met tien man verder. Na een lange pass van Pascal Huser maakte goalie Sander Binken hands buiten het strafschopgebied. Op advies van zijn assistent gaf scheidsrechter Hardeman hem de rode kaart. Nadat de oranjehemden een nieuwe doelman in het veld hadden gebracht ging de vrije trap van Pascal Huser ging over het doel. Er werd gerust met een 1-0 tussenstand.

ACV leek niet helemaal wakker in de beginfase van de tweede helft. RKAV Volendam profiteerde daar vrijwel direct van. Roy Tol kreeg alle ruimte om de 1-1 tegen de touwen te schieten. Na de gelijkmaker was ACV weer helemaal bij de les en ging het op zoek naar de overwinning. Nadat meerdere kansen onbenut bleven was het in de 73e minuut raak. Niels Grevink gaf een uitstekende voorzet waarna Pascal Huser binnen kon koppen, 1-2. De Asser ploeg kreeg vervolgens kansen op meer maar ook de bezoekers kwam nog een enkele keer gevaarlijk voor de dag. In de extra tijd werd het trouwe ACV publiek beloond met een derde treffer. Boy Spijkerman gaf een afgemeten voorzet waarna Arjen Hagenauw de bal heerlijk in de kruising kopte, 3-1. RKAV Volendam mocht nog aftrappen maar direct daarna gaf scheidsrechter Hardeman het eindsignaal.

Man of the Match

Niels Grevink werd na afloop van de wedstrijd uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match. De dinercheque werd dit keer mogelijk gemaakt door Klok Bouwmaterialen. Gefeliciteerd Niels!

Niels.jpgNiels Grevink ontvangt namens Klok Bouwmaterialen de dinercheque van Bella Italia

Ranglijst

Op de ranglijst is ACV door de overwinning op RKAV Volendam gestegen naar de 8e plaats met 8 punten uit 5 wedstrijden. Er is een nieuwe koploper in de Derde Divisie Zaterdag. Urk verloor vandaag met 3-0 van ASWH en moest de bovenste plaatst afstaan aan DOVO dat op eigen veld met 4-0 won van Staphorst.

Volgende week zaterdag speelt ACV een uitwedstrijd. In Ermelo is DVS ’33 dan de tegenstander. De ploeg van trainer Peter Wesselink speelde vandaag de derby tegen VVOG. De wedstrijd werd gespeeld in Harderwijk en eindigde in 3-1 overwinning voor VVOG. Op de ranglijst staat DVS ’33 op de 12e plaats met 5 punten uit 5 wedstrijden.

ACV: Enver Spijodic, Jim de Leeuw (72. Jaap van Dijken), Nande Wielink ©, Yassine Abouzraa, Tapmahoe Sopacua, Gijs Jasper, Steyn Strijker, Pascal Huser (80. Lars Dijk), Niels Grevink (72. Boy Spijkerman), Justin Mulder (84. Aleksandar Janković), Giovanni Zwikstra (72. Arjen Hagenauw)

RKAV Volendam: Sander Binken, Remco Schaap, Lex Veerman, Daan Steur (68. Daan van Baarsen), Wessel Stuyt, Patrick Plugboer (68. Stef Schokker), Roy Tol, Sam Lautenschutz, Daan Ibrahim (36. Dominique Witte), Jens Kras © (68. Marco Speijk), Lennart Tol (34. Joey Tol)