Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV en Staphorst hebben vanmiddag onder toeziend oog van special guest Foppe de Haan beide een punt overgehouden aan het onderlinge treffen. De teams deden weinig voor elkaar onder en met het 1-1 gelijkspel konden beide partijen dan ook goed leven. Het was ACV dat in de eerste helft op voorsprong kwam. Vanaf de penaltystip scoorde Gijs Jasper de 1-0. De Asser voorsprong was van korte duur want twee minuten later was de stand al weer gelijk. Emiel Kwant kopte van dichtbij raak. Het spel golfde op en neer en kort voor rust kreeg Staphorst een uitgelezen kans om met een voorsprong te gaan rusten. Martin van ’t Ende mocht aanleggen vanaf de penaltystip waarna ACV-goalie Enver Spijodic met een fantastische save de strafschop keerde. Na de pauze waren er goede mogelijkheden voor beide teams maar gescoord werd er niet zodat er na anderhalf uur voetbal een terechte 1-1 eindstand op het scorebord stond.

Voorafgaand aan de wedstrijd ontving ACV een speciale gast. Voormalig ACV-hoofdtrainer en sc Heerenveen icoon Foppe de Haan was naar Assen gekomen om de ACV Jeugdopleiding namens de KNVB het certificaat voor de status Regionale Jeugdopleiding uit te reiken. Namens ACV namen Jeugdvoorzitter Janine Hogeman en Hoofd Jeugdopleiding Floris van Es met veel trots het certificaat in ontvangst.

Nadat er een minuut stilte in acht was genomen in verband met de aardbeving in Turkije en Syrië werd er afgetrapt door Staphorst. Na een aftastend begin waarin er nog weinig grote mogelijkheden genoteerd konden worden ontbrandde het duel in de 13e minuut. Martin van ’t Ende maakte in het strafschopgebied een overtreding op Lars Dijk waarna scheidsrechter De Bruijn direct floot en naar de penaltystip wees. Gijs Jasper ontfermde zich over de bal en schoot vanaf 11 meter beheerst raak, 1-0.

ACVSTA_7.jpgGijs Jasper is trefzeker vanaf 11 meter (foto: Sander Crajé)

De blauw-zwarten konden niet lang van de voorsprong genieten. Nog geen minuut later was de stand al weer gelijk. Een voorzet van Julius Duit werd bij de tweede paal terug gekopt door Martin van het Ende waarna Emiel Kwant de bal hard binnen kopte, 1-1. Het spel golfde vervolgens op en neer. Het publiek zag een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Beide teams kregen scoringsmogelijkheden maar de finesse in de afronding ontbrak. Zo’n tien minuten voor de pauze moest ACV-trainer Ruud Jalving noodgedwongen wisselen. Rechtsback Jaap van Dijken verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door Jim de Leeuw.

Twee minuten voor rust kreeg Staphorst een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Jim de Leeuw beging binnen de beruchte 16-meterlijnen een overtreding op Julius Duit waarna scheidsrechter De Bruijn een strafschop gaf aan de bezoekers. Martin van ’t Ende mocht aanleggen vanaf de penaltystip. De ervaren middenvelder schoot hard en geplaatst maar ACV-goalie Enver Spijodic hield de bal met een fantastische save uit het doel.

ACVSTA_16.jpgEnver Spijodic stopt de penalty van Martin van ’t Ende (foto: Sander Crajé)

Ook ACV kreeg in de slotminuut van de eerste helft een goede mogelijkheid op een tweede treffer. Lars Dijk stoomde op over het veld en bediende Gijs Jasper met een mooi steekballetje. De Asser middenvelder haalde hard uit maar zag tot zijn teleurstelling de bal buiten bereik van doelman Jorick Maats tegen de paal gaan.

Beide trainers lieten hun teams na de rust ongewijzigd het veld weer betreden. Net als in het eerste bedrijf golfde het spel op en neer. Beide teams lieten zien met niets minder genoegen te nemen dan een overwinning. Halverwege de tweede helft hield het publiek even de adem in. Na een luchtduel met Justin Mulder kwam Staphorst-invaller Stan Haanstra niet goed terecht. Hij had lang verzorging nodig maar kon gelukkig op eigen kracht het veld verlaten. Sander de Grote was zijn vervanger.

In een spannende slotfase gingen beide teams nog op zoek naar de winnende treffer. In de extra tijd was het ACV dat hier het dichtste bij kwam. Yassine Abouzraa raakte de paal en Pascal Huser kopte rakelings over. Na zo’n zeven minuten blessuretijd gaf de prima leidende scheidsrechter De Bruijn het laatste fluitsignaal van de middag en moesten beide teams genoegen nemen met een punt. Beide trainers gaven na afloop aan dat 1-1 een terechte uitslag was.

ACVSTA_28.jpgNet geen doelpunt in de extra tijd voor Yassine Abouzraa (foto: Sander Crajé)

Ranglijst

Het is ongemeen spannend in de Derde Divisie Zaterdag. ACV en koploper GVVV speelden gelijk maar Sportlust ’46 won met 2-0 van Barendrecht zodat ACV gezakt is van plek twee naar drie. De top drie ziet er nu als volgt uit:

Top drie Derde Divisie Zaterdag

Gespeeld Punten
1 GVVV 22 43
2 Sportlust '46 22 42
3 ACV 22 41

Ook in de strijd om de tweede periodetitel is het met nog één wedstrijd te gaan zeer spannend. ACV staat aan kop op één punt gevolgd door Sportlust ’46. GVVV heeft een achterstand van twee punten. Als ACV over twee weken wint van Urk kan het dus de periodetitel pakken.

Periodestand

1 ACV 10 22
2 Sportlust '46 10 21
3 GVVV 10 20

Man of the Match

Gijs Jasper werd na afloop van de wedstrijd uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match. De dinercheque werd dit keer mogelijk gemaakt door Kremer cs belastingadvies en administratiekantoor.

Gijs Jasper ontvangt uit handen van Sander Kremer de Man of the Match dinercheque (foto: Sander Crajé)

Volgende week staat er voor ACV geen competitiewedstrijd op het programma. Wel speelt het team van trainer Ruud Jalving donderdag 16 februari om 20:00 uur op eigen veld een oefenduel tegen Oranje Nassau. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt op 25 februari gespeeld tegen Urk. Dit betreft een uitwedstrijd.

ACV: Enver Spijodic, Jaap van Dijken (37. Jim de Leeuw), Yassine Abouzraa, Nande Wielink, Tapmahoe Sopacua, Gijs Jasper, Steyn Strijker, Lars Dijk (76. Aleksandar Janković), Justin Mulder, Pascal Huser, Niels Grevink (59. Boy Spijkerman)

Staphorst: Jorick Maats, Dirk Muis ©, Julius Duit, Daimen Schra, Freddy Quispel, Marlon Luchtenberg, Jurian van den Brink, Kjelt Engbers, Jasper Huizing, Emiel Kwant (61. Stan Haanstra (73. Sander de Grote)), Martin van 't Ende