Verlengde Sportlaan 5
3905AE
VEENENDAAL
tel. 0318-512060

Veenendaal – ACV won vanmiddag met 1-2 van DOVO en gaat als koploper van de Derde Divisie Zaterdag de winterstop in. Een geweldige prestatie van de blauw-zwarten. Aan de rode zijde van Sportpark Panhuis was het DOVO dat al vroeg op voorsprong kwam via een prachtig afstandsschot van Anil Mercan. Kort voor rust was er een opstootje op het veld en een rode kaart voor Nick Hak. Scheidsrechter Van Dongen lastte een adempauze in en liet de wedstrijd na een onderbreking van zo’n 20 minuten hervatten. De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Na de pauze drong ACV meer en meer aan en probeerde DOVO met tien man de voorsprong te verdedigen. Dit lukte niet want Giovanni Zwikstra schoot ACV na tien minuten spelen in de tweede helft op gelijke hoogte. Kort daarna pakte ACV de voorsprong via een goal van Niels Grevink. Een kwartier voor tijd moest DOVO verder met negen spelers toen ook Nick de Bondt van het veld werd gestuurd. ACV hield vervolgens prima stand en trok zo de 1-2 overwinning over de streep.

Eerste helft

ACV-trainer Ruud Jalving kon in een ijzig koud Veenendaal weer een beroep doen op Giovanni Zwikstra die hersteld was van een blessure. Hij nam als vanouds plaats in de punt van de aanval. Nadat de eerste tien minuten redelijk in evenwicht waren kwam DOVO in de 11e minuut op een 1-0 voorsprong. Anil Mercan schoot van een meter of 25 op het doel en zag de bal prachtig in de winkelhaak vliegen. ACV wist vooraf dat het een lastig middag zou hebben tegen DOVO en zag dat bevestigd worden met de achterstand. De formatie van Ruud Jalving liet zich echter niet van de wijs brengen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Dat moest na 18 minuten spelen wel zonder captain Luka Prljić die na een charge van Nick Hak niet verder kon en geblesseerd het veld verliet. Zijn vervanger centraal achterin was Lars Dijk. Een aantal minuten later moest er bij DOVO een speler geblesseerd het veld verlaten. Boy Spijkerman en Lars Rebergen kwamen met de hoofden tegen elkaar waarna Rebergen een lange behandeling nodig had en uiteindelijk niet verder kon. Tom van der Neut nam zijn plaats in.

ACV probeerde met veel inzet een weg te vinden richting het vijandelijke doel maar kon geen bres in de solide verdediging van de roodhemden slaan. Het spel verhardde en zo’n tien minuten voor rust ontving Nick Hak een gele kaart voor de pittige overtreding op Lars Dijk. ACV kwam beter in het spel en werd een paar keer gevaarlijk. Kort voor rust ontstond er een opstootje voor de dug-outs nadat Nick Hak zijn hand in het gezicht van Yassine Abouzraa plantte. Scheidsrechter Van Dongen toonde Nick Hak de rode kaart. De gemoederen bleven hoog oplopen waarna Van Dongen na overleg met zijn assistent een gele kaart trok voor Steyn Strijker en Lulinho Martins. Vervolgens ging het publiek achter de dug-outs zich er mee bemoeien. De leidsman had er genoeg van en lastte een afkoelingsperiode in.

Er werd zo’n 20 minuten niet gevoetbald. Na een korte warming-up kon de wedstrijd gelukkig hervat worden. Het duurde niet lang of er werd een tweede rode kaart uitgedeeld. Wegens commentaar op de leiding werd DOVO-trainer Florian Wolf naar de tribune gestuurd. ACV kreeg een paar minuten voor de rust nog een kans. Uit een corner van Steyn Strijker kopte Jaap van Dijken over het doel. Na veel extra toegevoegde tijd werd er gerust met een 1-0 tussenstand.

DOVACV_1.jpgGiovanni Zwikstra controleert de bal (foto: Sander Crajé)

Tweede helft

Bij ACV bleef Boy Spijkerman in de rust achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Niels Grevink. DOVO betrad ongewijzigd het veld. Na nog geen vijf minuten in het tweede bedrijf moest er voor de derde maal een speler het veld geblesseerd verlaten. Ditmaal was het DOVO-aanvaller Shaquille Prijor die niet verder kon nadat hij een voorzet van Justin Mulder had geblokt. Hicham Haouat verving hem. Kort na de wissel bij DOVO scoorde ACV uit een fraaie aanval. Op aangeven van Tapmahoe Sopacua schoot Giovanni Zwikstra de gelijkmaker tegen de touwen, 1-1.

DOVACV_16.jpgGijs Jasper maakt haast na de 1-1 van Giovanni Zwikstra (uiterst rechts) (foto: Sander Crajé)

ACV wilde meer en maakte haast. De blauw-zwarten moesten echter wel goed bij de les blijven want ondanks dat de thuisploeg met tien man speelde werd het af en toe wel gevaarlijk. Zo ook kort na de 1-1 toen Anil Mercan rakelings naast schoot. Even later had Niels Grevink aan de andere zijde van het veld het vizier wel op scherp staan. Hij schoot de bal heerlijk in de kruising, 1-2.  De assist kwam voor de tweede maal op naam van Tapmahoe Sopacua. ACV had de voorsprong die het wilde hebben en ging nu de strijd aan om de drie punten over de streep te trekken. DOVO wilde dat koste wat het kost voorkomen en kreeg in de 70e minuut een uitgelezen kans op de 2-2. Het was aan Enver Spijodic te danken dat ACV geen tegentreffer om de oren kreeg. Met zijn voet hield de ACV-goalie een schot van Lulinho Martins tegen.

DOVACV_19.jpgDe 1-2 van Niels Grevink wordt gevierd (foto: Sander Crajé)

Een kwartier voor tijd viel de derde rode kaart van de middag. Wederom was de rode prent voor DOVO. Na een zware charge op Gijs Jasper moest Nick de Bondt het veld verlaten. Met elf tegen negen kreeg ACV mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien maar doelman Jeroen Vrolijk voorkwam een derde Asser treffer. In de slotminuten werd het nog twee keer gevaarlijk voor het doel van Enver Spijodic. DOVO kreeg twee vrije trappen en pompte beide keren de bal het strafschopgebied waarin ook de mee naar voren gekomen doelman Jeroen Vrolijk stond. De ACV-defensie stond gelukkig paraat en liet geen treffer meer toe zodat er een zwaarbevochten 1-2 overwinning gevierd kon worden.

Ranglijst

Door de 1-2 zege is ACV nog steeds de koploper van de Derde Divisie Zaterdag. Een prachtig prestatie van het team en de technische staf. De koppositie wordt gedeeld met GVVV dat vanmiddag met 0-2 won van Ter Leede. Het doelsaldo van de blauw-zwarten is echter beter zodat ACV bovenaan de ranglijst prijkt en als Herbstmeister de winterstop in gaat.

Het bekijken van Teletekst pagina 841 is de moeite waard

Winterstop

De wedstrijd tegen DOVO was de laatste competitiewedstrijd voor ACV in 2022. De komende weken is het winterstop. De competitie wordt weer hervat op zaterdag 21 januari. Ter Leede komt dan op bezoek in Assen. Vanaf deze plaats wens ik iedereen fijne feestdagen!

Opstellingen

DOVO: Jeroen Vrolijk ©, Lars Rebergen (27. Tom van der Neut (84. Daan Disveld)), Timo Pluk, Anil Mercan, Nick Hak, Guido van Dijk, Lulinho Martins, Max den Boer (84. Franklin Rodriguez), Dennis Hettinga (84. Marlon Versteeg), Nick de Bondt, Shaquille Prijor (54. Hicham Haouat)

ACV: Enver Spijodic, Jaap van Dijken, Yassine Abouzraa, Luka Prljić © (18. Lars Dijk), Tapmahoe Sopacua, Pascal Huser, Gijs Jasper (84. Jarno Deuring), Steyn Strijker (75. Aleksandar Janković), Justin Mulder, Giovanni Zwikstra (84. Arjen Hagenauw), Boy Spijkerman (46. Niels Grevink)