Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV is vanmiddag voor de zevende keer op rij ongeslagen gebleven. Op het eigen Catawiki Sportpark werd er met 4-0 gewonnen van VVOG Harderwijk. De doelpunten werden eerlijk over beide helften verdeeld. In de eerste helft scoorden Boy Spijkerman en Justin Mulder. In het tweede bedrijf waren Pascal Huser en Arjen Hagenauw trefzeker. Door de zege staat ACV nog steeds samen met Sportlust ’46 gedeeld tweede op de ranglijst van de Derde Divisie.

ACV startte uitstekend aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap pakte de ploeg van trainer Ruud Jalving het initiatief. Al snel resulteerde dat in de eerste mogelijkheden. Schoten van Boy Spijkerman en Justin Mulder troffen geen doel. Het eerste Asser doelpunt kon gevierd worden in de 9e minuut. Gijs Jasper legde de bal bekeken terug op Boy Spijkerman die beheerst raak schoot in de verre hoek, 1-0.

ACVVVO_5.jpgBoy Spijkerman is onderweg naar de supporters om de 1-0 te vieren (foto: Sander Crajé)

Zes minuten na het eerste doelpunt lag de tweede al in het. Dit keer was het Justin Mulder die doel trof en de score hiermee verdubbelde, 2-0. ACV zat op rozen en vermaakte het publiek met frivool aanvallend voetbal. Nog geen minuut na de goal van Mulder leek de derde treffer al genoteerd te kunnen worden. Giovanni Zwikstra haalde verwoestend uit maar zag de bal via de paal terug het veld in komen. VVOG kon er aanvallend weinig tegenover stellen. De Harderwijkers lieten prima veldspel zien maar creëerden weinig doelkansen. ACV deed dat wel maar scoorde niet meer zodat er gerust werd met een 2-0 tussenstand.

ACVVVO_8.jpgACV viert de 2-0 van Justin Mulder (foto: Sander Crajé)

Na de pauze kwamen de blauw-zwarten ongewijzigd het veld weer op. Bij VVOG was er wel een wijziging. Trainer Dwight Lodeweges liet Rick van den Brink invallen. Dat ging ten koste van Mats Zwart. VVOG begon fel aan het tweede bedrijf en ging met veel vechtlust op zoek naar de aansluitingstreffer. Die treffer kwam er niet want ACV stond verdedigend goed en gaf weinig tot niks weg. De grootste mogelijkheid voor de bezoekers was voor Dailey Groenewegen. Zijn kopbal was net een paar centimeter te hoog gemikt waardoor de lat het eindstation was. VVOG ging in de slotfase steeds meer risico nemen. Dat betekende meer ruimte voor ACV en daar wisten de blauw-zwarten goed mee om te gaan. Drie minuten voor tijd besliste Pascal Huser de wedstrijd. Op aangeven van Aleksandar Janković scoorde hij de 3-0. VVOG ging met drie man achterop spelen om toch nog iets te forceren. Sponsor Sander Kremer (RS Kremer Administratie en Belastingadviseurs) zag de 4-0 op dat moment al aankomen. “Met drie man achterin en Arjen Hagenauw in de spits, dat is dodelijk”. Kremer kreeg gelijk want in de 91e minuut was Hagenauw het eindstation van de laatste aanval van de wedstrijd en liet hij zien het scoren nog niet verleerd te zijn, 4-0. Dit was even later ook de eindstand.

Ranglijst

Op de ranglijst staat ACV net als vorige week op de tweede plaats. De tweede stek wordt gedeeld met Sportlust ’46. Beide ploegen hebben 29 punten uit 16 wedstrijden behaald. Koploper is nog steeds GVVV dat vandaag met 2-3 won van FC Rijnvogels en 32 punten heeft verzameld.

Man of the Match

Pascal Huser werd na afloop uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match. De maker van het derde doelpunt werd unaniem uitverkozen door de jury. De dinercheque werd dit keer mogelijk gemaakt door de Asser Glas en Verfhandel. Van harte gefeliciteerd Pascal!

ACVVVO_27.jpgUit handen van Dirk Geertsema ontvangt Pascal Huser de dinercheque (foto: Sander Crajé)

Volgende week zaterdag speelt ACV een uitwedstrijd. De blauw-zwarten gaan dan op bezoek bij ASWH. De formatie uit Hendrik-Ido-Ambacht speelde vandaag een uitduel tegen DOVO. De wedstrijd in Veenendaal eindigde in een 2-0 overwinning voor DOVO. Op de ranglijst neemt ASWH de 15e plaats in met 16 punten uit 16 wedstrijden.

ACV: Enver Spijodic, Jaap van Dijken, Yassine Abouzraa, Luka Prljić ©, Tapmahoe Sopacua, Pascal Huser, Gijs Jasper (72. Nick Westebring), Lars Dijk (72. Aleksandar Janković), Justin Mulder, Giovanni Zwikstra (82. Arjen Hagenauw), Boy Spijkerman (62. Niels Grevink)

VVOG: Manuel Hoogewoning, Jeffrey Snijders (77. Bram Hakvoort), Dailey Groenewegen, Brian van den Hooff, Mitchel Dijkhof, Daniël van Warven, Younes el Ghamarti, Mats Zwart (46. Rick van den Brink), Yasin Kurt ©, Lammert Roossien, Ferdi van Looy