Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV heeft vanmiddag op eigen veld met 2-2 gelijk gespeeld tegen Ter Leede. Na een 0-2 achterstand bij rust kwamen de blauw-zwarten in de tweede helft door goals van Gijs Jasper en Giovanni Zwikstra weer op gelijke hoogte. Daarna ging de ploeg van trainer Ruud Jalving op zoek naar de winnende treffer. Ondanks goede mogelijkheden werd er niet meer gescoord zodat beide teams een punt aan het duel overhielden.

Ondanks dat de temperatuur maar iets boven het vriespunt lag was het goed vertoeven op het Catawiki Sportpark. Er was bijna geen wind en de zon scheen uitbundig. ACV kwam op het veld met dezelfde 11 spelers als vorige week in de oefenwedstrijd tegen Be Quick 1887.

Vanaf de aftrap namen de blauw-zwarten het initiatief. Er werd goed gecombineerd en al snel kwamen de eerste kansen. Nadat Jaap van Dijken naast had geschoten kreeg Gijs Jasper de mogelijkheid zijn ploeg op een voorsprong te schieten. De bal ging echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Even later was het Justin Mulder die de openingstreffer op zijn schoen had. Ter Leede-doelman Mark de Vries voorkwam met een goede redding een Asser doelpunt. Het eerste schot op doel van de bezoekers was wel raak. Marc de Kruijs schoot de bal in de 11e minuut van afstand hard in de rechterhoek, 0-1.

ACV rechtte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van trainer Ruud Jalving scoorde deze al snel. Yassine Abouzraa stuurde Giovanni Zwikstra met een lange bal de diepte in. De spits omspeelde Mark de Vries maar gebruikte daarbij ogenschijnlijk zijn hand/arm waardoor het doelpunt werd afgekeurd. De kansen bleven komen voor ACV maar de bal wilde er niet in. Gijs Jasper (paal) en Justin Mulder kregen goede scoringsmogelijkheden maar verzuimden te scoren. Uit één van de spaarzame aanvallen lukte het Ter Leede wel om een tweede goal te maken. Nadat een aanval eindigde bij ACV-goalie Enver Spijodic werd Luka Prljić bestraft voor een duw(tje) tegen Mike van den Steenhoven. Scheidsrechter Dogterom floot en gaf een penalty aan Ter Leede. Aanvoerder Tomas Arroyo wist wel raad met de strafschop en schoot vanaf 11 meter beheerst raak, 0-2. Dit was even later ook de ruststand.

ACVTER_10.jpgGijs Jasper stoomt op over het veld richting het strafschopgebied van Ter Leede (foto: Sander Crajé)

Beide teams kwamen na de rust ongewijzigd uit de kleedkamer. ACV begon goed aan het tweede bedrijf en creëerde al snel de eerste mogelijkheid. Luka Prljić kopte naast maar Ter Leede was gewaarschuwd. Kort voordat er een uur gespeeld was viel de zo gewilde aansluitingstreffer. Gijs Jasper zette goed door en legde de bal terug vanaf de achterlijn richting Giovanni Zwikstra maar hij bereikte hem niet. Via het been van doelman Mark de Vries vloog de bal het doel in. ACV leek bevrijd en scoorde zes minuten later al de gelijkmaker. Jaap van Dijken gaf een goede voorzet waarna Giovanni Zwikstra de bal onhoudbaar binnen schoot, 2-2. Was er nog een overwinning mogelijk voor de blauw-zwarten?

ACVTER_19.jpgDe 2-2 van Giovanni Zwikstra wordt gevierd (foto: Sander Crajé)

Met volle kracht ging ACV op zoek naar de winnende treffer. Na een goede aanval over rechts gaf Justin Mulder de bal hard voor waarna Giovanni Zwikstra een teenlengte te kort kwam om raak te schieten. In het laatste kwartier brachten beide coaches nog verse krachten in het veld. Namens de thuisploeg kwam onder andere goaltjesdief Arjen Hagenauw binnen de lijnen. Zijn invalbeurt was echter van korte duur. Nadat een schot van hem werd geblokt probeerde hij met veel inzet de bal weer te veroveren. Hij maakte een sliding en was net iets te laat en raakte daardoor zijn tegenstander. Scheidsrechter Dogterom floot terecht voor een overtreding maar gaf tot grote verbazing van iedereen op het Catawiki Sportpark de rode kaart aan Hagenauw. Geel was misschien terecht geweest maar rood was veel te zwaar voor deze overtreding. Vol ongeloof stapte de spits van het veld. Met tien man bleef ACV geloven in een overwinning. De ploeg trok met een man minder nog steeds ten aanval. Diep in blessuretijd kreeg ACV een corner waarna er een opstootje ontstond. Nadat de rust weer enigszins was terug gekeerd toonde scheidsrechter Dogterom de rode kaart aan Giovanni Zwikstra en Ziad Ouled. Uiteindelijk kon de corner nog wel genomen worden. Dit leverde nog bijna een doelpunt op. De inzet van Luka Prljić werd tot zijn teleurstelling klemvast gevangen door Mark de Vries waarna het eindsignaal klonk. Beide teams hielden zo een punt over aan het eerste duel na de winterstop.

Ranglijst

Op de ranglijst is ACV door het gelijkspel naar de tweede plaats gezakt. GVVV won met 3-1 van Excelsior ’31 en heeft de koppositie overgenomen. De achterstand van de blauw-zwarten op de nieuwe koploper is twee punten. Het is ongemeen spannend in de Derde Divisie Zaterdag. De eerst vijf ploegen staan erg dicht bij elkaar. Nummer vijf Sportlust ‘46 heeft maar vijf punten minder dan GVVV.

Volgende week speelt ACV wederom een thuiswedstrijd. De noordelijke derby tegen Harkemase Boys staat dan op het programma. De Friese formatie kwam vandaag op eigen veld in actie tegen DOVO. Na 90 minuten stond er een ruime 4-0 zege voor Harkemase Boys op het scorebord van Sportpark De Bosk. Op de ranglijst staan de Harekieten op de 10e plaats met 24 punten uit 19 wedstrijden. ACV – Harkemase Boys begint om 14:30 uur.

ACV: Enver Spijodic, Jaap van Dijken, Yassine Abouzraa, Luka Prljić ©, Tapmahoe Sopacua, Steyn Strijker (83.Lars Dijk), Gijs Jasper, Pascal Huser, Justin Mulder, Giovanni Zwikstra (83. Arjen Hagenauw), Niels Grevink (68. Boy Spijkerman)

Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo ©, Tim Bloemendaal, Rowdy van der Putten (85. Melvin van Stijn), Marc de Kruijs, Lucas Leverland, Ziad Ouled, Mike van den Steenhoven (78. Steven Wajer), Wesley Goeman, Luc de Kruijs (64. Bart van der Weijden)