Arend Baanstraat 102 A
7461DX
RIJSSEN
tel. 0548-541944

Rijssen – ACV heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen Excelsior ’31 met 0-2 gewonnen. De eindstand was bij de rust reeds bereikt. Het was Niels Grevink die de blauw-zwarten kort voor er een kwartier gespeeld was naar een 0-1 voorsprong schoot. Even later werd de score verdubbeld door een eigen doelpunt van Niek Davina. ACV kreeg kansen op meer maar scoorde niet. In de tweede helft drong Excelsior ’31 meer aan maar lukte het de thuisploeg niet om te scoren. ACV deed dit ook niet maar nam wel drie welverdiende drie punten mee naar Assen.

Eerste helft

ACV-trainer Ruud Jalving kon in het regenachtige Rijssen niet beschikken over doelman Ramon Nijland en centrale verdediger Nande Wielink. Beide spelers waren wegens een blessure niet inzetbaar. Hun logische vervangers waren Enver Spijodic en Yassine Abouzraa.

ACV begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel een eerste goede mogelijkheid. Aleksandar Janković kon niet profiteren van een defensieve fout van Alex de Jong. Het schot van Janković ging rakelings naast. De blauw-zwarten bleven de weg naar voren zoeken en werden in de 13e minuut beloond voor de aanvalslust. Justin Mulder bediende de vrijstaande Niels Grevink die met een lage schuiver hard raak schoot, 0-1.

EXCACV_1.jpgDe openingstreffer van Niels Grevink wordt gevierd (foto: Sander Crajé)

In de 20e minuut kon de tweede Asser treffer genoteerd worden. Na een moeilijke terugspeelbal kon doelman Amos Wesseh de bal niet goed wegwerken. Niels Grevink ving de bal op en gaf een lage voorzet. Niek Davina probeerde vervolgens weg te werken maar hij raakte de bal totaal verkeerd waardoor hij in eigen doel schoot, 0-2. ACV speelde een goede eerste helft maar het lukte de Asser ploeg niet om de score verder uit te bouwen waardoor er gerust werd met een 0-2 tussenstand.

Tweede helft

Na de pauze kwamen de twee teams ongewijzigd uit de kleedkamer. Excelsior ’31 kwam in de tweede helft beter voor de dag dan in het eerste bedrijf. De thuisploeg kreeg een aantal goede mogelijkheden maar Enver Spijodic stond zijn mannetje en hield met prima reddingen zijn doel schoon. Dat werd ook gezien door de 83-jarige oud-ACV doelman Jan Tabak die speciaal voor deze wedstrijd naar Rijssen was gekomen. In de omschakeling was ACV een aantal maal dichtbij een derde goal. Het lukte de blauw-zwarten echter niet om in de tweede helft doel te treffen zodat er na 90 minuten een 0-2 eindstand op het scorebord van Sportpark de Koerbelt stond en er drie winstpunten mee naar Assen gingen.

EXCACV_7.jpgLars Dijk wordt op de huid gezeten door Vincent Schmidt (foto: Sander Crajé)

Ruud Jalving na afloop

ACV-trainer Ruud Jalving stond na afloop tevreden de pers te woord. “Als je met drie punten het veld af gaat dan ben je tevreden. We winnen twee keer achter elkaar, dat is lekker. We hebben al veel gelijke spelen gehad en dat schiet niet veel op. Nu hebben we twee driepunters achter elkaar. De eerste 35 minuten vond ik erg goed, toen waren we echt beter dan Excelsior. We creëerden goede kansen. We hadden misschien wel ruimer afstand moeten nemen. Excelsior was niet Excelsior in de eerste 35 minuten en daardoor zijn we misschien wel een beetje in slaap gesust waardoor ik toch niet heel rustig op de bank zat. Maar uiteindelijk is het een verdiende zege denk ik.” Het complete interview met Ruud Jalving is later dit weekend bij ACV TV te zien.

Ranglijst

ACV is op de ranglijst gestegen naar het linkerrijtje. Met 16 punten uit 11 wedstrijden wordt de 9e positie ingenomen. Aan de kop is het elke week stuivertje wisselen. Doordat DOVO met maar liefst 6-0 verloor van Hoek is GVVV de nieuwe koploper. De blauwen uit Veenendaal versloegen vandaag op eigen veld Harkemase Boys met 3-2.

Volgende week

Volgende week heeft ACV geen competitieverplichtingen. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt gespeeld op 29 oktober. Hoek komt dan op bezoek op het Catawiki Sportpark in Assen. Op de ranglijst staan de Zeeuwen op de 7e plaats met 17 punten uit 11 duels.

Opstellingen

Excelsior ’31: Amos Wesseh, Coen Vloedgraven ©, Vincent Schmidt (74. Joël Baan), Rick Hemmink (74. Diego Paais), Dérian Reinders, Niek Davina (74. Michel Gerritsen Mulkes), Givan Werkhoven, Jasper Veltkamp, Alex de Jong, Steff Kaptein, Niels Leemhuis

ACV: Enver Spijodic, Jaap van Dijken (84. Jim de Leeuw), Yassine Abouzraa, Luka Prljić ©, Tapmahoe Sopacua, Stijn Strijker, Justin Mulder (84. Mark Jagt), Lars Dijk (76. Gijs Jasper), Niels Grevink (63. Pascal Huser), Giovanni Zwikstra, Aleksandar Janković (63. Boy Spijkerman)