Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV en Urk hebben gisteren beide een punt overgehouden aan het onderlinge treffen. Op een sfeervol Catawiki Sportpark zag het publiek een spannende wedstrijd die uiteindelijk een 1-1 eindstand kende. Na een 0-0 ruststand was het ACV dat in de 55e minuut op voorsprong kwam. Gijs Jasper was trefzeker vanaf de penaltystip. Urk kwam al snel weer langszij. Lucas Schraal maakte op zeer fraaie wijze de gelijkmaker. Na de 1-1 kregen beide ploegen kansen om de volle buit te pakken. Het doel werd echter niet meer gevonden zodat 1-1 een logische en terechte uitslag was.

Het was nog warm op het Catawiki Sportpark toen de aftrap plaats vond. De temperatuur leek de spelers echter niet te deren. Beide teams hadden er zin in en dat gold ook voor de supporters. Het was ACV dat het beste aan het duel begon en de eerste kansen creëerde. Justin Mulder schoot naast en een schot van Niels Grevink zeilde langs de kruising. Na een kwartier leek ACV op voorsprong te komen. Gijs Jasper scoorde, maar de vlag van de assistent-scheidrechter ging de lucht vanwege buitenspel. De eerste goede mogelijkheid voor de bezoekers was pas halverwege de eerste helft. Lucas Tol schoot de bal na een mooie individuele actie over het doel. ACV werd vanaf dat moment wat slordiger en Urk kwam beter in de wedstrijd. Het spel golfde op en neer. Kort voor de rust kreeg Urk een grote kans om op voorsprong te komen. Na een goed uitgevoerde counter was het Hessel Snoek die vuurde op het ACV-doel. Enver Spijodic kon met een uitstekende redding een goal voor de Urkers voorkomen.

De tweede helft leek een kopie van de eerste. ACV pakte in het begin het initiatief en kwam na tien minuten terecht op voorsprong. Iede den Dulk beging in het strafschopgebied een overtreding op Giovanni Zwikstra waarna scheidrechter Veekamp direct floot en naar de penaltystip wees. Gijs Jasper ontfermde zich over de bal en schoot vanaf 11 meter kalm en beheerst raak, 1-0.

Lang konden de blauw-zwarten niet van de voorsprong genieten. Urk leek wakker geschud door de tegengoal en trok ten aanval. Slechts zeven minuten na de 1-0 viel de gelijkmaker. De 1-1 was wonderschoon. Lucas Schraal krulde de bal vanaf een meter of 20 bijzonder fraai in de kruising. Na de 1-1 kregen beide ploegen kansen om de volle buit te pakken. Aan beide kanten waren mogelijkheden maar in de afronding ontbrak het aan scherpte. In de extra tijd had ACV het geluk aan haar zijde. Jim de Leeuw maakte hands waarna de bal voor de voeten van Hessel Snoek belandde die een vrije doorgang had richting het doel. Scheidsrechter Veekamp gaf echter geen voordeel maar floot voor de handsbal. De vrije trap leverde niets op voor Urk waardoor er na 90 minuten een 1-1 eindstand genoteerd kon worden.

Man of The Match

De jarige Luka Prljić werd na afloop van de wedstrijd uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match. De dinercheque werd deze keer mogelijk gemaakt door Connecting Hands. Dubbel gefeliciteerd Luka!

MOTM_Luka.jpgLuka Prljić ontvangt uit handen van Dirk Geertsema de dinercheque

Ranglijst

Op de ranglijst is ACV gestegen naar de 9e positie met 5 punten uit 4 wedstrijden. Urk is nog steeds koploper met 10 punten uit 4 duels.

Komende zaterdag

Komende zaterdag speelt ACV op het eigen Catawiki Sportpark tegen RKAV Volendam. De aftrap van de wedstrijd is om 14:30 uur.

ACV: Enver Spijodic, Jaap van Dijken (75. Jim de Leeuw), Luka Prljić © (85. Arjen Hagenauw), Nande Wielink, Tapmahoe Sopacua, Gijs Jasper, Steyn Strijker, Niels Grevink (64. Aleksandar Janković), Justin Mulder (85. Boy Spijkerman), Giovanni Zwikstra (75. Lars Dijk), Pascal Huser

SV Urk: Richard Strijker, Klaas Kramer © (28. Iede den Dulk), Lucas Nagel (81. Pieter Brands), Jan Ras, Lucas Schraal, Iede Nentjes, Lucas Tol, Johannes Schrijver, Klaas Romkes (71. Jelle de Boer), Riekelt Nentjes, Hessel Snoek