Dierensteinweg 6
2991XJ
BARENDRECHT
tel. 0180-613821

Barendrecht - ACV heeft vanmiddag 2-2 gelijk gespeeld tegen Barendrecht. Na een 1-0 achterstand kwamen de blauw-zwarten via een fraaie vrije trap van Aleksandar Janković op gelijke hoogte. Kort voor rust scoorde Gijs Jasper vanaf de penaltystip de 1-2. In de tweede helft leek ACV op 1-3 te komen. Een schot van Aleksandar Janković ging via de lat over de doellijn. Helaas werd dit door de scheidsrechter niet zo gezien. Aan de andere kant werd er even later wel gescoord door Romano van der Stoep zodat er een 2-2 stand op het scorebord kwam te staan. Beide teams kregen in de slotfase kansen om de winnende treffer te scoren maar verzuimden dit te doen zodat er een 2-2 uitslag genoteerd kon worden.

ACV mocht de aftrap nemen en na een paar aftastende minuten pakte Barendrecht het initiatief. De blauw-zwarten speelden een slordige beginfase en zagen de thuisploeg in de 13e minuut op een 1-0 voorsprong komen. Op aangeven van Aness Serghini schoot Bradley el Idrissi van dichtbij raak. ACV leek wakker geschud en begon beter te spelen. Na een overtreding op Gijs Jasper kreeg de ploeg halverwege de eerste helft een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Aleksandar Janković toonde zijn traptechniek en krulde de bal zeer fraai over de muur buiten bereik van doelman Bradly van der Meer het doel in, 1-1.

BARACV_5.jpgAleksandar Janković schiet uit een vrije trap de gelijkmaker tegen de touwen (foto: Sander Crajé)

Direct na het Asser doelpunt een grote kans voor de thuisploeg. Niels Vorthoren bediende Bradley el Idrissi de van dichtbij kon schieten. ACV-doelman Ramon Nijland stond goed gepositioneerd en kon met een reflex en een beetje hulp van de paal een doelpunt voorkomen. De wedstrijd was ontbrand en het publiek genoot. Er waren kansen aan beide kanten maar een treffer bleef vooralsnog uit. In de slotminuut van de eerste helft een penalty voor ACV. Gijs Jasper werd gevloerd in het strafschopgebied en scheidrechter Sturm wees direct naar de stip. Het was Gijs Jasper zelf die de verantwoordelijkheid nam en zijn team vanaf 11 meter beheerst naar 1-2 schoot. Even later klonk het rustsignaal.

BARACV_11.jpgGijs Jasper is trefzeker vanaf 11 meter (foto: Sander Crajé)

ACV kwam na de rust goed uit het kleedlokaal en was direct dreigend. Schoten van Steyn Strijker en Aleksandar Janković ging over het doel. Janković was zeer aanwezig en mocht na tien minuten in de tweede helft een vrije trap nemen vanaf een kansrijke plek. Goalie Bradley van der Meer voorkwam met een goede redding een tweede doelpunt voor de aanvaller van ACV. Nog geen twee minuten later was Janković weer dichtbij een goal. Ditmaal stond de lat succes voor de ACV’er in de weg. Halverwege het tweede bedrijf leek Janković wel zijn tweede treffer van de middag te maken. Zijn afstandsschot ging via de lat over de doellijn zag het publiek achter het doel. Ook een tweetal Barendrechters die hier stonden zagen het en gaven dit direct eerlijk toe. Scheidsrechter Sturm en zijn assistent hadden echter een andere visie en lieten het spel doorgaan. Een domper voor ACV.

BARACV_19.jpgAleksandar Janković schiet van afstand maar zal niet kunnen juichen (foto: Sander Crajé)

Even later was het aan de andere kant wel raak waardoor het in plaats van 1-3 ineens 2-2 stond. Tim Eekman gaf goed voor waarna Romano van der Stoep van dichtbij doel trof. In het laatste kwartier kon het alle kanten op. Beide teams gingen vol voor de zege en kregen goede scoringsmogelijkheden. Doelpunten vielen er echter niet. In de slotseconden was het ACV dat nog een grote kans kreeg om met drie punten naar Assen te gaan. Justin Mulder zette goed door en legde de bal terug vanaf de achterlijn. Niels Grevink kon de bal net niet goed controleren waardoor Bradley van der Meer in kon grijpen en de bal klemvast tegen de borst kon drukken. Een seconde later klonk het eindsignaal en moesten beide teams genoegen nemen met een punt.

Ruud Jalving na afloop

ACV- trainer Ruud Jalving had een teleurgesteld gevoel na afloop: “De eerste helft had beter gemoeten. Ondanks dat we met een 2-1 de rust in gaan vond ik de eerste helft niet goed genoeg. Dat moet echt zakelijker worden. De tweede helft ging het beter. We kregen de kansen om de wedstrijd te beslissen, maar we zitten op dit moment dan ook net niet aan de kant dat het meezit. We leken de 1-3 te scoren. Vanaf de zijkant is het lastig te zien of zo’n bal er in zit. Ik had wel het gevoel dat de bal naar achteren ging. Ik hoor hier ook Barendrecht-supporters zeggen dat de bal over de doellijn was. Dat is heel zuur. Dat was achteraf heel bepalend in de wedstrijd. We gaan nu goed herstellen. Dinsdag spelen we uit bij Staphorst en dan gaan we daar proberen drie punten te pakken”.

Ranglijst

Op de ranglijst neemt ACV na de 8e speelronde de 12e plaats in met tien punten. De ploegen doen weinig voor elkaar onder en zijn zeer aan elkaar gewaagd. Zo is het verschil tussen de nummer 4 ASWH en nummer 16 Staphorst slechts 4 punten. Koploper is nog steeds GVVV. De ploeg won vandaag de Veenendaalse derby tegen nummer 2 DOVO met 3-1 en verstevigde hiermee de koppositie.

Volgende week komt ACV twee keer in actie. Dinsdagavond staat in Staphorst de wedstrijd Staphorst – ACV op het programma, aanvang 20:00 uur. Zaterdag komt ACV weer op het eigen Catawiki Sportpark in actie. GVVV komt dan op bezoek in Assen. De wedstrijd ACV – GVVV begint op het vertrouwde tijdstip van 14:30 uur.

Barendrecht: Bradly van der Meer, Tim Eekman, Max van Dijk ©, Glenn Rijsdijk (64. Robbert de Vos), Niels Vorthoren, Danny Monster, Romano van der Stoep, Gilmaro van der Werp, Bradley el Idrissi (64. Stanley Husen), Aness Serghini (64. Anass Masrhalmi), Marouane Bakour

ACV: Ramon Nijland, Jaap van Dijken (68. Jim de Leeuw), Nande Wielink, Luka Prljić ©, Tapmahoe Sopacua, Steyn Strijker, Gijs Jasper, Lars Dijk (68. Niels Grevink), Justin Mulder, Giovanni Zwikstra, Aleksandar Janković (84. Boy Spijkerman)