Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Assen – ACV heeft de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen met 1-3 verloren van DOVO. Na een gelijkwaardige eerste helft gingen de teams rusten met een 0-0 stand. Gezien de kansen was dat een klein wonder. Beide doelmannen voorkwamen met goede reddingen dat er gescoord werd. In de tweede helft kon er wel gejuicht worden. Het was Gijs Jasper die ACV na een uur spelen vanaf de penaltystip naar 1-0 schoot. Lang konden de blauw-zwarten niet van de voorsprong genieten want tien minuten later kreeg ook DOVO een strafschop. Oktay Öztürk schoot beheerst raak. ACV kreeg het moeilijker en moest verder met tien man toen Nande Wielink in de 84e minuut zijn tweede gele kaart kreeg. DOVO profiteerde snel van de man-meer-situatie en kwam via Oktay Oztürk op 1-2. In de extra tijd werd het via een counter ook nog 1-3 maar die goal was slecht voor de statistici van belang

Na een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen van beide teams stond vandaag de eerste officiële wedstrijd op het programma. Op een zonnig Catawiki Sportpark ontvlamde de wedstrijd al snel. Het was DOVO dat goed uit de startblokken kwam. ACV-goalie Enver Spijodic voorkwam met twee uitstekend reddingen dat Timo Pluk en Lulinho Martins konden scoren. Na de twee kansen van de bezoekers nam ACV het heft in handen. De formatie van trainer Ruud Jalving werd aanvallend steeds gevaarlijker en creëerde meerdere goede mogelijkheden. Luka Prljić (kopbal), Giovanni Zwikstra (schot), Justin Mulder (schot) en Steyn Strijker (afstandsschot) waren dicht bij de openingstreffer. Na een half uur spelen kwam DOVO weer wat meer in het spel voor. Vijf minuten voor tijd kregen de roodhemden een levensgrote kans om de openingstreffer te maken. Lulinho Martins gaf strak voor, maar de inzet van Guido van Dijk miste kracht waardoor Enver Spijodic de bal eenvoudig op kon rapen. Er werd gerust met de brilstand op het scorebord.

ACVDOV6.jpgBoy Spijkerman zoekt een afspeelmogelijkheid

Net als in de eerste helft was het ook in de tweede helft DOVO dat het beste startte. Het was wederom aan Enver Spijodic te danken dat de ploeg uit Veenendaal niet op voorsprong kwam. Nadat de storm van DOVO enigszins was gaan liggen was het ACV dat een grote kans kreeg. Een vrije trap werd door Aleksandar Janković het strafschopgebied in gekruld waarna Nande Wielink zijn harde schot gekeerd zag worden door DOVO-doelman Jeroen Vrolijk. In de 59e minuut werd Giovanni Zwikstra diep gestuurd en dook hij voor Jeroen Vrolijk op in het zestienmetergebied. De spits omspeelde de goalie maar werd vervolgens onreglementair gevloerd. Een penalty voor ACV was het besluit van scheidsrechter Schaper. Gijs Jasper nam de verantwoordelijkheid op zich en schoot beheerst de 1-0 binnen.

ACVDOV9.jpgGijs Jasper schiet raak vanaf 11 meter

ACV kon slechts tien minuten van de voorsprong genieten. Na een handsbal van Nande Wielink ging ook aan de andere kant van het veld de bal op de stip. Oktay Öztürk wist hier wel raad mee en bracht de stand op 1-1. Na de gelijkmaker leek de wedstrijd lang op een puntendeling uit te draaien. Het liep echter anders. Zes minuten voor tijd ontving Nande Wielink na wat het leek een onschuldige botsing zijn tweede gele kaart met een veldverwijdering tot gevolg. ACV moest verder met tien man. DOVO profiteerde snel van de man-meer-situatie en kwam via Oktay Oztürk op 1-2 . ACV zetten in de slotfase alles op alles om nog een punt uit het vuur te slepen. Zelfs doelman Enver Spijodic ging in de extra tijd bij een corner mee naar voren. De corner werd echter weggewerkt waarna Lulinho Martins via een snelle counter de 1-3 kon scoren in het lege doel.

Ruud Jalving na afloop

Ruud Jalving was uiteraard teleurgesteld na afloop “Ik kan er een lang verhaal van maken maar dit is wel een domper. Voor mij, maar met name voor de groep en de club. De voorbereiding is altijd gericht op de eerste wedstrijd en dan is het gewoon enorm lekker als je de eerste wedstrijd kan winnen, maar helaas was het daarvoor te slordig vandaag. Ik vind dat we een fase in de eerste helft echt het beter van het spel hadden. Het was in de eerste helft prima aan de bal. Wel had DOVO veel dreiging in de counter. Ik had gehoopt dat we na de 1-0 voorsprong in de tweede helft iets meer rust in ons spel zouden krijgen. Langer de bal houden, goed positiespel proberen te spelen om van daaruit de tegenstander te lokken en te proberen of je ze in de counter nog een keer pijn kan doen. Maar eigenlijk werd het na onze 1-0 onrustiger en dat hebben we niet weten te keren.”

Jalving is zeer tevreden over de inzet van het team: “De jongens willen ontzettend graag daar hoef ik niet achter aan. De inzet en bereidheid is heel erg goed. We moeten af en toe voor wat meer zekerheid in het spel kiezen en wat langer op balbezit spelen, daar kunnen we wel in groeien.”

Volgende week zaterdag speelt ACV een uitwedstrijd. Op Sportpark De Roodemolen in Sassenheim wordt er dan gespeeld tegen Ter Leede. De club uit de Bollenstreek speelde vandaag een uitduel tegen GVVV. De wedstrijd in Veenendaal was zeer doelpuntrijk en werd met 5-3 gewonnen door GVVV. De aftrap bij Ter Leede – ACV is om 15:00 uur.

ACV: Enver Spijodic, Jaap van Dijken, Nande Wielink,. Luka Prljić ©, Tapmahoe Sopacua, Steyn Strijker (88. Daan Scholtens), Gijs Jasper, Aleksandar Janković (77. Arjen Hagenauw), Justin Mulder, Giovanni Zwikstra (88. Mark Jagt), Boy Spijkerman (60. Niels Grevink)

DOVO: Jeroen Vrolijk, Lars Rebergen, Timo Pluk (88. Dennis Hettinga), Anil Mercan (88. Tom van der Neut), Guido van Dijk (66. Nick Hak), Lulinho Martins, Max den Boer, Ebbe Wenting, Nick de Bondt, Shaquille Prijor (65. Hicham Haouat), Oktay Öztürk