De Bosk 20
9281NR
HARKEMA
tel. 0512-361990

Harkema – ACV heeft tegen Harkemase Boys de eerste zege van het seizoen gepakt. De formatie van Ruud Jalving kwam kort voor rust op een 0-1 voorsprong via Niels Grevink. Nadat Harkemase Boys halverwege de tweede helft met tien man verder moest na een rode kaart voor Iloba Achuna verdubbelde Pascal Huser in de 80e minuut de score voor ACV. Jhurrey Margarita bracht de spanning terug in de wedstrijd toen hij kort voor tijd van dichtbij de aansluitingstreffer maakte voor de Harekieten. Verder kwam de thuisploeg niet zodat ACV de eerste driepunter van het seizoen kon vieren.

ACV begon nagenoeg in dezelfde opstelling als vorige week tegen Ter Leede. Trainer Ruud Jalving had één wijziging doorgevoerd in zijn basiself. De vorige week geschorste Nande Wielink verving Yassine Abouzraa. Nadat de pupil van de week de eerste treffer van de middag had gescoord ging de wedstrijd van start. Onder de stralende zon vond de aftrap plaats en het publiek ging er eens goed voor zitten of staan. Het was ACV dat het beste aan het duel begon en al snel de eerste mogelijkheden creëerde. Justin Mulder, Steyn Strijker en Niels Grevink kwamen in kansrijke positie maar hadden het vizier (nog) niet op scherp staan. Nadat de eerste aanvalsgolven van ACV halverwege de eerste helft enigszins waren gaan liggen kreeg Harkemase Boys een licht overwicht. ACV-goalie Enver Spijodic voorkwam een achterstand voor zijn team door met een goede parade een schot van Thomas Prinsen onschadelijk te maken. In de slotfase van het eerste bedrijf werden de blauw-zwarten weer dreigender. Kort voor rust kreeg ACV loon naar werken. Justin Mulder gaf een heerlijke steekpass op Niels Grevink waarna de aanvaller de bal koel en beheerst in de verre hoek schoof, 0-1. Dit was even later tevens de ruststand.

HARACV_3.jpgNiels Grevink was belangrijk voor ACV met de 0-1

ACV kwam na de pauze ongewijzigd uit het kleedlokaal. Bij Harkemase Boys was er één wijziging. Oud-ACV’er Dennis Hoekstra kwam in de ploeg voor Mark Bruintjes. Het publiek zag in de tweede helft twee teams die niet veel voor elkaar onder deden. Het was ACV dat een paar kleine kansjes kreeg. De thuisploeg kon hier aanvallend niet veel tegenover zetten. Halverwege de tweede helft moest Harkemase Boys met tien man verder nadat Iloba Achuna een pittige overtreding beging op Luka Prljić. Dit was niet voor het eerst in de wedstrijd. In de eerste helft had hij hiervoor al een keer een gele kaart gekregen en ook nu bestrafte scheidsrechter Winkel de in de spits geposteerde centrale verdediger met een gele kaart. ACV leek op rozen te zitten met elf tegen tien. Zeker toen de ploeg ook nog eens op 0-2 kwam. Gijs Jasper bediende Pascal Huser die van een meter of twaalf raak schoot. Harkemase Boys kon vervolgens weinig anders dan om met een alles of niets slotoffensief toch nog iets proberen te bereiken. Dit lukte de Harekieten bijzonder goed en in de 86e minuut scoorde Jhurrey Margarita uit een corner van Max de Jong van dichtbij de aansluitingstreffer. Met samen geknepen billen doorstonden de ACV-supporters de laatste minuten. Het zou toch niet meer mis gaan? Mis ging het ook niet meer. Nadat de bij een vrije trap mee naar voren gekomen doelman Erick Jansema naast had gekopt speelde ACV de wedstrijd zorgvuldig uit en kon het na het laatste fluitsignaal juichend de armen in de lucht steken.

HARACV_14.jpgPascal Huser drukte zijn stempel op de wedstrijd door de 0-2 te scoren

Ruud Jalving na afloop

Ruud Jalving stond na afloop blij en tevreden de media te woord: “Ik vond het vandaag zeker verdiend. Wat we wel beter hadden kunnen doen is de wedstrijd rustiger uitspelen na de 0-2. Zeker omdat Harkema met tien man stond. Na de 1-2 was het nog wel even spannend maar het ging goed voor ons. Ik ben ontzettend blij dat we drie punten hebben gepakt. We moeten nu dinsdag tegen Urk, dat is al heel snel. Dat is een heel ander team dan waar we in juli tegen oefenden, dus dan kunnen we weer vol aan de bak. We willen dan ook weer drie punten pakken.”

Ranglijst

Op de ranglijst van de Derde Divisie Zaterdag is ACV door de uitzege op Harkemase Boys een aantal plekken gestegen. De ploeg neemt nu de 11e positie in met vier punten uit drie duels. Koplopers zijn SV Urk en DOVO die beide eerste drie wedstrijden hebben gewonnen.

Komende week

ACV speelt komende week twee wedstrijden. Er is namelijk een midweekse competitieronde ingepland. Dinsdagavond komt koploper SV Urk op bezoek in Assen. De wedstrijd begint om 20:00 uur. Volgende week zaterdag speelt ACV op het eigen Catawiki Sportpark tegen RKAV Volendam. De aftrap van deze wedstrijd is om 14:30 uur.

Harkemase Boys: Erick Jansema, Milan de Koe, Iloba Achuna, Joris Voest © (83. Stefan Deuling), Jelle Jan de Graaf, Gerald Postma, Thomas Prinsen (83. Max de Jong), Jari Slort (61. Sven Hazewinkel), Mark Bruintjes (46. Dennis Hoekstra), Mees Gootjes (61. Jhurrey Margaritha), Berwout Beimers

ACV: Enver Spijodic, Jaap van Dijken (79. Jim de Leeuw), Nande Wielink, Luka Prljić ©, Tapmahoe Sopacua, Gijs Jasper, Steyn Strijker, Niels Grevink (61. Pascal Huser), Justin Mulder (79. Boy Spijkerman), Giovanni Zwikstra (81. Arjen Hagenauw), Aleksandar Janković (81. Lars Dijk)