Vormtweg 7 B
8321NC
URK
tel. 0527-690102

Urk – ACV heeft op Urk de tweede periodetitel in de Derde Divisie Zaterdag gewonnen. Makkelijk ging het niet tegen SV Urk. De thuisploeg speelde met veel strijd en inzet maar de blauw-zwarten pakten na het laatste fluitsignaal door een 0-1 zege de drie punten en de periodetitel. Een doelpunt van Steyn Strijker vroeg in de eerste helft bleek uiteindelijk voldoende te zijn. Hiermee heeft ACV zich verzekerd voor de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie. Een fraaie beloning voor een reeks van nu al 14(!) ongeslagen wedstrijden.

Ondanks de zon was het door de harde wind behoorlijk koud op Sportpark de Vormt in Urk. Het publiek hoopte warm te worden van een mooie pot voetbal en dat bleek na ruim 90 minuten voetbal het geval te zijn geweest. Voor ACV stond de periodetitel op het spel. Bij winst op Urk zou de ploeg hier zeker van zijn. Bij een gelijkspel of klein verlies zou er gekeken moeten worden naar de uitslag van GVVV – Sportlust ’46. Ook deze twee teams maakten namelijk nog kans op de periodetitel. Urk kon de punten ook goed gebruiken. De ploeg doet zijn uiterste best om weg te komen uit de degradatiezone.

ACV trainer Ruud Jalving kon niet beschikken over de tegen Staphorst met blessures uitgevallen Jaap van Dijken en Pascal Huser. Gelukkig is de selectie breed en stond een sterke formatie in het veld. Ook de technische staf van Urk moest vanwege verschillende redenen puzzelen met de opstelling maar ook zij stuurden een strijdvaardige en goede ploeg het veld op.

Na een beginfase met weinig grote kansen was het ACV dat na ruim een kwartier spelen aan de leiding kwam. Urk-doelman Richard Strijker bokste een voorzet van Niels Grevink weg waarna de bal voor de voeten kwam van Steyn Strijker. De middenvelder haalde hard en doeltreffend uit en scoorde de 0-1.

URKACV_9.jpgSteyn Strijker en Giovanni Zwikstra juichend na de 0-1 (foto: Sander Crajé)

Het spel golfde vervolgens op en neer. Beide teams gingen er vol voor. Na ruim een half uur spelen kregen de blauw-zwarten een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. Gijs Jasper kon alleen op doelman Richard Strijk af gaan maar de goalie redde fraai. Ook de rebound van Giovanni Zwikstra was een prooi voor de uitstekend keepende Strijker. De thuisploeg kreeg een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker maar de ACV-defensie hield goed stand zodat er gerust werd met een 0-1 tussenstand op het scorebord.

Tijdens de rust was duidelijk geworden dat GVVV op een ruime voorsprong stond tegen Sportlust ’46. Bij winst van GVVV op Sportlust ‘46 zou een gelijkspel voor ACV volstaan om de periodetitel op doelsaldo binnen te slepen. Maar de voorsprong van de ploeg uit Veenendaal leek zo groot te worden dat dit misschien niet meer voldoende zou zijn. Volop spanning dus bij de supporters langs de lijn.

De ACV-spelers lieten zich niet van de wijs brengen en hadden maar één doel voor ogen: winnen. Hiervoor moesten de blauw-zwarten wel zien te voorkomen dat Urk langszij zou komen. De thuisploeg had de tweede helft de wind in de rug en dat leek het team ook spreekwoordelijk te hebben. Met goed spel werd de aanval gezocht en verscheidene keren ontstonden er gevaarlijke situaties voor het doel van ACV-goalie Enver Spijodic. Tot opluchting van iedereen met een blauwzwart hart lukte het Urk niet om te scoren.

URKACV_36.jpgJohannes Schrijver probeert Justin Mulder af te stoppen (foto: Sander Crajé)

Ook ACV kon de kansen in de tweede helft niet benutten. Keeper Richard Strijker was meerdere malen een sta-in-de-weg voor de Asser aanvallers. In de laatste minuut van de extra tijd leek de tweede goal voor ACV dan toch nog te gaan vallen. Steyn Strijker haalde verwoestend uit maar de paal stond een tweede doelpunt voor de middenvelder in de weg. ACV speelde op dat moment met een man meer omdat Riekelt Jan Brands even daarvoor zijn tweede gele kaart had ontvangen en met rood het veld had moeten verlaten. Na 97 enerverende minuten klonk het eindsignaal waarna ACV de periodetitel kon gaan vieren. Het ACV-clublied klonk luid over het Urker Sportpark. “Welke club is niet te evenaren? ACV!”

URKACV_39.jpgFraaie teamfoto van ACV na afloop van de wedstrijd (foto: Sander Crajé)

Ranglijst

Op de ranglijst is ACV door de zege op Urk één plaats gestegen. Met twee punten achterstand op GVVV wordt nu de tweede plaats ingenomen. De ploeg heeft 44 punten uit 23 wedstrijden behaald. GVVV behield de koppositie door op eigen veld met maar liefst 6-0 te winnen van Sportlust ’46.

Volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. DVS ’33 Ermelo komt dan op bezoek in Assen. De geelzwarte formatie speelde vandaag tegen DOVO. De wedstrijd in Ermelo eindigde in 2-0 zege voor de thuisploeg. Op de ranglijst staat DVS ‘33 op de 8e positie met 33 punten uit 23 wedstrijden. De wedstrijd ACV – DVS ’33 begint om 14:30 uur.

Urk: Richard Strijker, Klaas Kramer ©, Lucas Nagel, Joël Tol (35. Riekelt Jan Brands), Jelle de Boer (67. Iede den Dulk), Lucas Schraal, Iede Nentjes (80. Andreas Gnodde), Lucas Tol, Johannes Schrijver, Klaas Romkes, Riekelt Nentjes

ACV: Enver Spijodic, Jim de Leeuw (76. Nande Wielink), Yassine Abouzraa, Luka Prljić ©, Tapmahoe Sopacua, Steyn Strijker, Gijs Jasper, Lars Dijk, Justin Mulder, Giovanni Zwikstra (90. Mark Jagt), Niels Grevink (68. Aleksandar Janković)