Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

Staphorst – ACV heeft de midweekse uitwedstrijd tegen Staphorst met 1-0 verloren. De blauw-zwarten speelden een prima wedstrijd en creëerden volop kansen. De bal wilde er echter niet in. Uit één van de spaarzame mogelijkheden scoorde Staphorst wel waardoor de drie punten op Sportpark Het Noorderslag bleven.

ACV trad aan in dezelfde opstelling als afgelopen zaterdag tegen Barendrecht. De formatie van trainer Ruud Jalving begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg in het eerste half uur meerder goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Het vizier stond helaas net niet op scherp en ook doelman Daan Zwinselman voorkwam met goede reddingen een doelpunt voor ACV. Staphorst kon er weinig tegenover zetten maar kwam een minuut voor de rust wel op voorsprong. Een corner van Freddy Quispel belandde voor de voeten van Martin ’t Ende die hard raak schoot, 1-0.

Na de pauze ging ACV met veel passie, strijdt en goed voetbal op zoek naar de gelijkmaker. Ook in het tweede bedrijf kreeg de ploeg volop kansen. Staphorst leunde achterover en loerde op een snelle uitval. Halverwege de tweede helft bracht trainer Ruud Jalving twee verse krachten op het veld. Pascal Huser en Niels Grevink vervingen de geblesseerde Gijs Jasper en Aleksandar Janković. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd in het slot te vallen. Jaap van Dijken beging in het strafschopgebied een overtreding op invaller Emiel Kwant waarna scheidsrechter Van der Vrande floot en naar de penaltystip wees. ACV had geluk dat Stan Haanstra de bal vanaf 11 meter ruim naast schoot. De blauw-zwarten bleven knokken en namen steeds meer risico’s. In de slotfase ging zelfs doelman Ramon Nijland bij corners mee naar voren. Helaas mocht ook dit niet baten waardoor de Asser ploeg zonder punten de terugreis moest aanvaarden.

Komende zaterdag

Komende zaterdag komt ACV na twee uitduels weer op het eigen Catawiki Sportpark in actie. Koploper GVVV komt dan op bezoek in Assen. De wedstrijd ACV – GVVV begint op het vertrouwde tijdstip van 14:30 uur.

Staphorst: Daan Zwinselman, Dirk Muis, Daimen Schra, Mirko Zwiers (72. Joren Rietman), Freddy Quispel, Stan Haanstra (82. Yoeri Mijnheer), Marlon Luchtenberg, Jurian van den Brink (72. Emiel Kwant), Kjelt Engbers, Jasper Huizing, Martin van 't Ende

ACV: Ramon Nijland, Jaap van Dijken, Luka Prljić, Nande Wielink, Tapmahoe Sopacua, Gijs Jasper (68. Pascal Huser), Steyn Strijker, Lars Dijk (78. Boy Spijkerman), Justin Mulder, Giovanni Zwikstra, Aleksandar Janković (68. Niels Grevink)