Julianaweg 3 A
1131CX
VOLENDAM
tel. 0299-364164

Volendam – ACV heeft vanmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen RKAV Volendam. De ploeg van trainer Ruud Jalving kwam na een kwartier op een 0-1 voorsprong toen Gijs Jasper op aangeven van Jaap van Dijken raak schoot. De voorsprong was van beperkte duur want vijf minuten later was de stand al weer gelijk. Lennart Tol scoorde van dichtbij de 1-1. Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer en hoopten beide teams en hun supporters op de winnende treffer. Die kwam er niet zodat de neutrale toeschouwer de grote winnaar was.

Eerste helft

ACV begon goed aan het duel in het Hein Koning Stadion. Al snel werden de eerste mogelijkheden gecreëerd. Niels Grevink, Pascal Huser en Gijs Jasper waren dichtbij een doelpunt. Na een kwartier was het raak voor de blauw-zwarten. Jaap van Dijken legde de bal goed terug op Gijs Jasper die zeer beheerst de 0-1 tegen de touwen schoot. Nog geen minuut na de openingstreffer kreeg ACV een goede kans om de score te verdubbelen. Steyn Strijker omspeelde RKAV Volendam-doelman Sander Binken maar schoot de bal uit een moeilijke positie naast. Het spel golfde op en neer en even later scoorde RKAV Volendam de gelijkmaker. Het was Lennart Tol die van dichtbij binnen kon schieten, 1-1.

ACV rechtte de rug en ging op zoek naar een tweede treffer. Dit zou geen eenvoudige opgave worden want de thuisploeg speelde fris aanvallend voetbal en aan niets was te zien dat de oranjehemden laag op de ranglijst stonden. Beide teams kregen kansen maar de grootste scoringskans was voor de Volendammers. Enver Spijodic voorkwam met een uitstekende redding dat Lennart Tol kon scoren.

VOLACV_4.jpgGijs Jasper is te sterk voor zijn tegenstander, even later zou hij de 0-1 scoren (foto: Sander Crajé)

Tweede helft

In de tweede helft zag het publiek hetzelfde spelbeeld als voor de pauze. Beide teams wilden winnen en gingen op zoek naar een treffer. De eerlijkheid gebied te zeggen dat RKAV Volendam de beste kansen kreeg. Enver Spijodic hield de blauw-zwarten met meerdere goede saves op de been. Domper voor ACV was het uitvallen van captain Luka Prljić. Hij moest met een oogblessure het veld verlaten en werd vervangen door Nande Wielink. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg ook ACV weer mogelijkheden. Het wilde echter niet lukken om de bal achter doelman Sander Binken te krijgen. Ook een slotoffensief had geen succes. Boy Spijkerman en Yassine Abouzraa waren dichtbij maar kopten de bal rakelings over het doel. Aan de andere kant kwam Patrick Plugboer in de extra tijd nog in kansrijke positie maar zijn schot ging voorlangs. Even later klonk het laatste fluitsignaal van de middag met een 1-1 eindstand op het scorebord. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag.

VOLACV_21.jpgSteyn Strijker in een sprintduel om de bal (foto: Sander Crajé)

Ranglijst

Op de ranglijst staat ACV net als vorige week op de tweede plek. De achterstand op koploper GVVV is twee punten gebleven omdat ook de blauwen uit Veenendaal slechts één punt behaalden. De wedstrijd tegen SteDoCo eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Achter GVVV en ACV is de concurrentie dichterbij gekomen zodat de strijd om de bovenste plaatsen erg spannend blijft. In de stand van de tweede periode is ACV met nog twee wedstrijden te gaan de koploper. GVVV volgt op twee punten, Sportlust ’46 en Barendrecht hebben drie punten achterstand.

Volgende week

Volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. Staphorst komt dan op bezoek in Assen. De geel-blauwe formatie speelde vandaag tegen DOVO. Op Sportpark Het Noorderslag stond er na 90 minuten een 0-0 gelijkspel op het scorebord. Op de ranglijst staat Staphorst op de 10e positie met 27 punten uit 21 wedstrijden.

Opstellingen

RKAV Volendam: Sander Binken, Remko Schaap, Stan Veerman (41. Pieter Kroon), Lex Veerman, Rens Veerman, Daan Steur, Jens Kras (57. Stefan Plat), Patrick Plugboer, Azzedine Sout (75. Daan van Baarsen), Joey Tol ©, Lennart Tol (75. Daan Ibrahim)

ACV: Enver Spijodic, Jaap van Dijken (67.Mark Jagt), Yassine Abouzraa, Luka Prljić © (57 Nande Wielink), Tapmahoe Sopacua, Gijs Jasper, Steyn Strijker (83. Aleksandar Janković), Lars Dijk, Justin Mulder, Pascal Huser, Niels Grevink (67. Boy Spijkerman)