Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO10-1 zijn tweede competitiewedstrijd. Na de ruime overwinning van een week eerder bij Raptim, stond nu een thuisduel tegen De Weide JO10-1 op het programma. Hoe brachten de mannen het ervan af?

De openingsfase is voor ACV. Met een paar lekkere combinaties staat het team binnen vijf minuten met 2-0 voor. Maar De Weide laat zich niet kennen. De tactiek van hoge ballen vanuit de doelman richting het ACV-doel werkt uiterst efficiënt. De ACV-jongens weten zich maar moeilijk raad met het kick-and-rush en de nodige fysiek van de tegenstander. En zo gebeurt het dat na 20 minuten voetbal de stand opeens 2-5 voor de bezoekers is. Vijf minuten voor rust herpakt de thuisploeg zich. De combinaties zijn terug en de schoten nauwkeurig: 5-5.

Tweede helft

Nu het lek boven lijkt, is het wachten op meer doelpunten van ACV-kant. Binnen 10 minuten is de stand dan ook 7-5. ACV krijgt kans na kans. De ene keer is er opbouw via de backs, een andere keer is er een lange bal naar een vrijstaande aanvaller. Maar de vele kansen worden niet meer benut, mede dankzij prima optreden van de Hoogeveense doelman. Dan valt 10 minuten voor tijd opeens de aansluitingstreffer. 7-6 voor ACV en wat een spannende slotfase! De gelouterde voetbalkenner weet al wat er dan gebeurt. Vlak voor tijd maakt De Weide de 7-7 en dat is ook de eindstand.

De jongens weten nu ook dat wanneer je beter voetbalt, je niet automatisch de wedstrijd wint. Er is meer voor nodig. Een mooie les van deze zaterdagochtend.