Zwanenveld 2
7827XA
EMMEN
tel. 0591-631696

Afgelopen zaterdag speelde ACV JO10-1 tegen DZOH J010-1. In een regenachtig Emmen speelden de jongens hun derde competitiewedstrijd. Hoe brachten ze het er vanaf?

Het ACV-team kan lekker voetballen, maar ze kunnen ook fases in een algehele slaapstand staan. In het begin van de wedstrijd was dat het geval. Kijken hoe de tegenstander de bal rustig aanneemt, dan met zijn drieën naar de bal toe waardoor op andere plekken Emmenaren vrijstaan. Als er duelkracht werd gevraagd verloren de Assenaren veruit de meeste duels. Dan wordt het een zware wedstrijd.

Na het eerste kwart was de stand 4-0 voor de thuisploeg. Als de bal uitging pakte DZOH gewoon de bal, of ie nou wel of niet voor hun was. De ACV'ers kijken bij iedere bal die uitgaat eerst naar de scheidsrechter. Omdat deze niets aangeeft, het is maar een spelbegeleider, moesten de Assenaren toezien hoe DZOH de bal al had uitgenomen. Eindelijk kroop ACV in het tweede kwart wat uit zijn schulp. De jongens toonden meer intiatief en durf. En zowaar scoorde ACV twee keer door goed pressen. Ruststand 4-2.

In het derde kwart was de wedstrijd in evenwicht. Beide ploegen kregen kansen, waarbij alleen DZOH een keer wist te scoren: 5-2. Het vierde kwart werd het nog echt spannend. ACV was goed wakker en ging er vol voor. Als dan de 5-3 en 5-4 vallen, is het gewoon weer een wedstrijd. Jammer genoeg volgde ook snel de 6-4 en 7-4. Beide ploegen kregen nog kansen en scoorden ieder een keer: 8-5 eindstand voor DZOH.

Het was zaterdag een beetje de straatjongens uit Emmen tegen de koorknaapjes uit Assen. Kijken of ACV wat brutaler kan worden. En daar hebben de jonkies gelukkig nog alle tijd voor.