Daniël Schans (intikker)
90'

Mannen, 1, 3e divisie A

7 oktober 2017 14:30

Assen – ACV is na de wedstrijd tegen VVOG op eigen veld nog steeds ongeslagen. In de eerste helft was VVOG voetballend iets beter. ACV daarentegen had de beste kansen. Aangezien de ploegen het vizier nog niet op scherp hadden staan werd er gerust met de brilstand. In de tweede helft ging het spel op en neer. Jeffrey Arends schoot VVOG halverwege het tweede bedrijf naar een 0-1 voorsprong. Nog geen twee minuten later kopte Marco van der Heide de gelijkmaker tegen de touwen. Met nog zo’n tien minuten te gaan was het weer VVOG dat op voorsprong kwam. Guido de Graaf schoot raak. ACV zette alles op alles en kreeg in de slotminuut de beloning toen Daniël Schans van dichtbij de 2-2 scoorde.

ACV-trainer Fred de Boer moest improviseren met zijn verdediging. Jelle Wagenaar en Guus de Vries konden wegens blessures niet spelen. Marcel Seip was afwezig vanwege een bruiloft. Zoals gebruikelijk keek de Friese oefenmeester welke spelers hij wel tot zijn beschikking had en stuurde hij de sterkste elf het veld op. Goed nieuws was dat Saber Hendriks plaats nam op de bank. De topscorer van vorig seizoen is terug na een vervelende blessure en was voldoende fit voor een eventuele invalbeurt.

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren voor de bezoekers uit Harderwijk. De groen-witten speelden de bal makkelijk rond en ACV leek de kat uit de boom te kijken. Kansen leverde het overwicht VVOG niet op. Verder dan een ongevaarlijk schot van Wesley de Klein kwamen de Harderwijkers niet. De eerste grote mogelijkheid in de wedstrijd was voor ACV. Na een rustige start gooide de ploeg de schroom langzaam maar zeker van zich af. Haaye Feenstra liet Jeffrey Snijders zijn hielen zien, haalde de achterlijn en legde de bal goed terug op Pascal Huser. De spits vuurde direct op het doel maar de bal had net niet de juiste richting en ging naast. VVOG-verdediger Jeffrey Snijders mocht enkele minuten later van geluk spreken dat hij niet van het veld werd gestuurd. Hij beging een zware overtreding op Haaye Feenstra en kreeg de gele kaart getoond.

Haaye Feenstra vecht een duel uit met Jeffrey Snijders

In het verdere verloop van de eerste helft waren de beste mogelijkheden voor de thuisploeg. Romano Djababoe was een aantal malen dichtbij een goal maar Frans Koornberg stond succes voor de sterke aanvaller in de weg. VVOG mocht daarnaast van geluk spreken dat het geen penalty tegen kreeg toen Jan Jurriën Hop Jonah van der Werf naar de grond trok in het strafschopgebied. Scheidsrechter Roeleveld wuifde het voorval weg en liet doorspelen. Kort voor rust leek ACV alsnog op voorsprong te komen. Daniël Schans onderschepte de bal en zette een goede aanval op. De verdediger combineerde met Haaye Feenstra en gaf een goede voorzet op Romano Djababoe. Tot teleurstelling van de ACV-supporters kreeg Djababoe de bal niet goed op zijn voet waardoor hij geen doel trof.

Beide teams kwamen na de rust ongewijzigd uit de kleedkamer. Het spel golfde op en neer maar zowel ACV als VVOG hadden de zaken verdedigend goed op orde zodat grote mogelijkheden om te scoren uit bleven. Het doelpunt van VVOG in de 68e minuut kwam dan ook vanuit het niets. Invaller Jeffrey Arends dook op voor doelman Bart Woering en scoorde de openingstreffer. De 0-1 stand bleef slechts twee minuten op het scorebord staan. Jonah van der Werf kwam goed door op rechts en leverde een prima voorzet af. Romano Djababoe kopte bij de tweede paal op het doel maar Tim Muller kon de bal uit de doelmond wegkoppen. Marco van der Heide stond echter prima opgesteld en kopte de bal bekeken in de rechterhoek, 1-1.

Na de gelijkmaker werd het wat minder vrolijk op het veld. Scheidsrechter Roelveld liet een overtreding op Ibrahim Sillah onbestraft wat tot woede leidde bij de ACV-spelers. De leidsman uit Vinkeveen gaf in de daarop volgende minuten geel aan Ibrahim Sillah en Daniël Schans en stuurde assistent-trainer Robert Bos naar de tribune. Nadat de gemoederen weer enigszins bedaard waren scoorde VVOG. De over het veld zwervende Pernelly Biya bediende Guido de Graaf die vervolgens ACV-doelman Bart Woering kansloos liet, 1-2. ACV liet zich niet van de wijs brengen door de tweede treffer van de Harderwijkers. De ploeg toonde wilskracht en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 90e minuut werd de Asser ploeg beloond voor de onverzettelijkheid. Haaye Feenstra nam een vrije trap waarna Erik Eleveld de bal voor gaf. Marco van der Heide “aaide” de bal waardoor Daniël Schans de mogelijkheid kreeg ACV op gelijke hoogte te schieten. De verdediger liet de kans niet onbenut en rondde beheerst af, 2-2. Heel VVOG appelleerde voor buitenspel maar de arbitrale trio wilde van niets weten en keurde de treffer goed. Op de TV beelden was achteraf goed te zien dat Schans zich niet in buitenspelpositie bevond.

Daniël Schans loopt juichend weg na de 2-2. Heel VVOG appelleert voor buitenspel

Daniël Schans (2) loopt juichend weg na de 2-2. Heel VVOG appelleert voor buitenspel

Na afloop

Een verdiend punt voor de ploeg van trainer Fred de Boer. ACV speelde een prima wedstrijd en kreeg loon naar werken. Gezien de kansenverhouding was er wellicht meer mogelijk geweest maar afgaand op het veldspel gaf de 2-2 uitslag de verhoudingen goed weer. Haaye Feenstra werd na afloop uitgeroepen tot Man of the Match. Uit handen van Jan Paul Klok van Klok Bouwmaterialen ontving hij de Bella Italia dinercheque. ACV staat na de wedstrijden van vandaag op de 12e plaats met 8 punten uit zeven wedstrijden. VVOG heeft door het gelijke spel de koppositie af moeten staan en bivakkeert nu op de derde plek achter koploper Spakenbrug en runner-up Jong Almere City.

Man of the Match Haaye Feenstra en Jan Paul Klok

Volgende week speelt ACV op de rode zijde van Sportpark Panhuis in Veenendaal tegen DOVO. De ploeg van trainer Gert Kruijs speelde vandaag tegen Jong Almere City. Na negentig minuten voetbal stond er een 2-0 eindstand op het scorebord in Almere. DOVO staat op de 11e plaats op de ranglijst met 9 punten uit 7 wedstrijden. Scheidsrechter bij DOVO – ACV is de heer S. Dröge uit Zuidlaren.

ACV: Bart Woering, Erik Eleveld, Dennis Hoekstra, Daniël Schans, Ibrahim Sillah (80. Dennis Molema), Haaye Feenstra ©, Marco van der Heide, Thomas Metzemaekers, Jonah van der Werf (85. Rutger Timmermans), Pascal Huser (74. Saber Hendriks), Romano Djababoe

VVOG: Frans Koornberg ©, Tim Muller, Jan Jurriën Hop, Roelof de Groot, Guido de Graaf, Wilko Braam, Pernelly Biya, Frank Hol (58. Jeffrey Arends), Sam Doeve (80. Harrie Kersten), Wesley de Klein, Jeffrey Snijders (86. Zakaria Fadili)