0 - 4

ACV JO17-2

Onder 17, JO17-2, 1e klasse 08

30 september 2017 12:30

Op deze herfstachtige zaterdag speelde ACV B2 in Rolde de kraker tegen Rolder Boys B1. Zowel ACV B2 als de tegenstander van vandaag wonnen in dit prille seizoen alle gespeelde bekerwedstrijden alsmede de competitie ouverture. Bovendien had ACV B1 in een oefenwedstrijd maar nipt gewonnen van de mannen uit Rolde, dus ACV B2 wist dat het aan de bak kon.

Op het prachtig gelegen hoofdveld in Rolde, liet ACV B2 in de eerste helft al zien dat het over veel voetballend vermogen beschikt. Bovendien was de juiste focus aanwezig waardoor de blauw-zwarten de bovenliggende partij waren. ACV liet de leren knikker lekker rond gaan en stuurde de tegenstander dikwijls van het kastje naar de muur. Vanuit de meerdere goede aanvallen wist voor rust Joël 2x het net te laten bollen, waardoor de mannen van trainer Melvin Bodde met een 0-2 voorsprong aan de thee gingen.

Na rust werd een aandringend Rolder Boys verwacht, echter de hele ACV-formatie was goed bij de les. Rolder Boys heeft weliswaar een aantal talentvolle spelers in de gelederen, echter deze kregen geen centimeter ruimte om te excelleren. Toen Roy halverwege de 2e helft via een prachtige boogbal vanaf een meter of 30 de 0-3 aantekende, was de wedstrijd gespeeld. De kopjes bij de withemden gingen omlaag en ACV gaf feitelijk niks weg. De tegenstander leek er doorheen te zitten en na een slalomactie liet Silphen de keeper van Rolder Boys zelfs voor de 4e keer deze wedstrijd de gang naar het net maken. Toen de scheidsrechter in de stromende regen afblies, stond er derhalve een niet eens geflatteerde 0-4 overwinning voor ACV op het scorebord. Een knappe teamprestatie van ACV B2, dat een talentvolle groep heeft waarbij de mannen voor elkaar een stapje extra willen doen.

Als Pluvius het toelaat, gaat de reis van volgende week naar Zuidlaren. Ben benieuwd of het ACV B2 dan weer lukt  om zo'n goede performance op de mat te leggen.