1 - 10

ACV JO17-2

Onder 17, JO17-2, 1e klasse 08

28 oktober 2017 11:15

De bookmakers voorspelden afgelopen zomer dat er voor JO17-2 dit seizoen hooguit een middenmoot positie in de 1e klasse zou zijn weggelegd. Nu het seizoen al enige tijd onderweg is, lijkt deze voorspelling vooralsnog te voorzichtig. ACV JO17-2 blijkt een hecht talentvol team te zijn dat spelers heeft met uiteenlopende kwaliteiten.

De wedstrijden van dit team hebben doorgaans een hoge amusementswaarde waarbij het plezier en de vonken er dikwijls vanaf vliegen. Zelfs de fans en begeleiding van de tegenstanders van JO17-2 uiten vaak hun waardering. Tot op heden weet de blauw zwarte formatie van trainer/coach Melvin Bodde makkelijk het net te vinden en krijgt het bijna geen goals tegen. Door de goede performances wist JO17-2 tot op heden al haar competitie-en bekerwedstrijden te winnen. Ook het een klasse hoger spelende FC Assen JO17-1 werd vorige week tijdens een oefenwedstrijd vrij eenvoudig aan de zegekar gebonden.

Op deze herfstachtige zaterdag stond er voor JO17-2 een op papier lastige uitwedstrijd tegen vv Hoogezand op de rol. Op het goed bespeelbare hoofdveld van de tegenstander was de openingsfase gelijk opgaand. Na 10 minuten begonnen de assenaren echter lekker te combineren en werden bijna alle duels gewonnen. Dit overwicht leidde al snel tot een 0-2 voorsprong voor ACV, waarna de kopjes bij de roodhemden enigszins omlaag gingen. Een supportster van de tegenstander zei op dat moment op de tribune: "Hoogezand krieg dik oan de kont". En zo geschiedde. Voor rust wist ACV via een aantal mooie aanvallen de voorsprong uit te breiden naar 0-5. Bij deze stand gingen beide teams aan de thee.

Ook na rust bleef ACV gretig. Door strijd, mooi combinatievoetbal en tevens oog voor de medespeler werd de score verder opgehoogd. Ondanks de ruime achterstand bleef Hoogezand deze sportieve wedstrijd proberen om de eer te redden. Dit lukte vlak voor tijd waardoor de goed leidende scheids bij een 1-10 stand na precies 80 minuten affloot. Nog 7 nachtjes slapen, dan mogen de mannen van JO17-2 weer de wei in. Borger is dan op het Catiwiki-sportpark de tegenstander.