2 - 2

Borger JO17-1

Onder 17, JO17-2, 1e klasse 08

4 november 2017 10:45

Tot vandaag wist JO17-2 dit seizoen al haar wedstrijden met doorgaans goed voetbal te winnen. De verwachting was dat op deze herfstdag het in de middenmoot bivakkerende Borger JO17-1 een niet al te lastige opponent zou worden. Toen scheidsrechter Van Veluw omstreeks 10.45 het beginsignaal gaf voor deze pot, gingen de om veld 5 staande fans er eens eventjes goed voor staan.
Zij kwamen echter bedrogen uit, want de blauw-zwarte formatie was niet bij de les. Het legde (mogelijk door de makkelijke eerdere overwinningen) weinig energie in de wedstrijd. Er werd daarbij op een te laag tempo gespeeld. Bovendien was ACV slordig in de passing. Daarentegen verdedigde het massaal ingezakte Borger met man en macht, waarbij het via countervoetbal soms gevaarlijk werd.

Na een kwartier leidde een lange van de groenhemden tot de 0-1. De spits van de tegenstander kreeg de bal in de kluts mee, waarna hij bekwaam  afrondde. Een fractie later werd de spits van ACV onderuit geschoffeld in de 16, waarna de toegekende strafschop tot 1-1 werd gepromoveerd. Vervolgens had ACV wel een overwicht, maar speelde te voorspelbaar om gevaarlijk te worden. Op slag van rust kwam Borger via een goede uitgespeelde counter zelfs op 1-2, met welke stand beide teams aan de thee gingen.

Na rust was er een aandringend ACV, maar de assenaren deden dit zonder overtuiging. De mannen uit Borger daarentegen groeven zich en masse in en waren veelvuldig bezig met opzichtig tijd rekken en op de grond liggen. Door deze combinatie van factoren was de amusementswaarde tijdens het 2e bedrijf niet erg hoog. Ondanks het matige spel kreeg ACV in de slotfase echter diverse grote kansen, echter de vizieren stonden tot de laatste minuut van de blessuretijd niet op scherp.

Tijdens de slotminuut werd de bal vanaf links nogmaals hoog voor de pot gegooid, waarna bij de 2e paal alsnog de terechte 2-2 werd binnen getikt. Kort daarna klonk het eindsignaal. Ondanks het gelijke spel blijft JO17-2 koploper. Volgende week zal het in Winschoten echter uit een ander vaatje moeten tappen om dit te blijven. Dan is WVV de tegenstander.