ACV JO11-2 goed uit de startblokken in de competitie

1 - 8

ACV JO11-2

Onder 11, JO11-2, 2e klasse 16

23 september 2017 9:00

Na bekerwedstrijd nummer 2 thuis tegen VKW waarin niks leek te lukken en de jongens niet lieten zien wat ze allemaal kunnen stond zaterdag 23 september de eerste competitie wedstrijd op het programma. Om 8 uur vertrokken de jongens met hun chauffeurs richting VV De Weide.

Op het mooie complex van De Weide werkten de jongens op een lekker nat grasveld onder het genot van het ochtendzonnetje eerst een goede warming-up af. En om exact 9 uur werd er door de scheidsrechter gefloten voor de aftrap. De jongens waren direct bij de les en De Weide JO11-3 kreeg weinig ruimte. Het lange natte gras was even wennen maar dat duurde maar kort. Al snel volgde de ene na de andere aanval richting het doel van De Weide. De keeper van De Weide wist in de eerste minuten een doelpunt te voorkomen maar kon dit daarna niet meer tegenhouden. De bal lag in het net: 1-0 voor ACV. Vooral doorgaan werd er vanaf de kant gezegd. Het loopt lekker, er wordt goed naar elkaar gepasst en bij balverlies direct weer je mannetje dekken en de bal onderscheppen. En als de bal even naar niet voren kon, dan was daar altijd nog de keeper van ACV die blij was met de terugspeelballen.

Ook vandaag werd er weer in 3-2-1 opstelling gespeeld. Daar waar vorige week VKW alle ruimte kreeg, was dat vandaag tegen De Weide niet het geval. Er werd lekker gecombineerd, goed verdedigd en langs de kant was het genieten. Toen het tijd was voor ranja en koffie stond de teller op 6-1 voor ACV.

Even de dorst lessen, wat tips van leider Mark en weer lekker door.

De 2e helft groeide de keeper van De Weide, hij keerde bal na bal. ACV nam het doel regelmatig onder schot maar de bal wilde er maar niet in. De jongens bleven goed voetballen en werden niet zelfzuchtig. Ze gunden elkaar de bal en de kansen. Mooie tikkie-takkie aanvallen kwamen er dan ook steeds meer. Maar die lastige keeper, wat stond die vaak in de weg. Uiteindelijk vielen er nog wel een paar doelpunten en eindigde de wedstrijd in 9-1 voor ACV. De eerste 3 punten zijn binnen. En nog belangrijker, er werd goed gevoetbald! Met iets meer rust in de afwerking had er nog veel meer ingezeten. En dat is dan ook meteen het leermoment van deze wedstrijd.

Nog even de gebruikelijke penalty’s. Sommige ballen gingen er lekker in, anderen gingen net naast. Na de genomen penalty de scheidsrechter een hand geven en bedanken. Top jongens, zo hoort het! En toen het douchen….. gelukkig scheen er een heerlijk zonnetje op het sportpark van De Weide want tjonge jonge wat is het altijd gezellig in de kleedkamer en wat duurt het lang voordat ze schoon en wel weer buiten staan. Maar ook het kleedkamer-gebeuren is zeer belangrijk voor de teamspirit.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen LEO JO11-3. De aftrap is om 11.45 uur en u bent allen van harte welkom.