ACV JO10-1 combineert naar prima overwinning

6 - 1

Actief JO10-2

Onder 10, JO10-1, 1e klasse 04

28 oktober 2017 9:00

Zaterdag speelde ACV JO10-1 zijn derde competitiewedstrijd tegen nummer twee Actief JO10-2. Op basis van de recente uitslagen van beide ploegen leek het een spannende pot te worden. En dat werd het in de eerste helft.
ACV begon nerveus. Actief hanteerde op het relatief kleine veld 4 de lange bal en zette vroeg druk. ACV wist daar niet direct onderuit te voetballen. De mooi ingeschoten 0-1 voor Actief was het gevolg. Gelukkig voor ACV stond het Actief-vizier verder niet scherp. Net als in de vorige wedstrijd schudde dat ACV wel wakker. De combinaties begonnen te lopen en de kansen volgden. De Actief-keeper wist zeker vier 1-op-1 situaties in zijn voordeel te beslissen. Vlak voor rust was het ACV dat via de rechterflank goed de achterlijn haalde en de teruggelegde bal werd netjes binnengeschoten: 1-1.
Verbeten duels tussen ACV en Actief.
Zou ACV het goede spel kunnen doorzetten? Het antwoord volgde snel: binnen 10 minuten scoorde ACV drie keer. Mooie combinaties en een prachtig afstandsschot beslisten de wedstrijd. Of had Actief nog een slotoffensief in petto? Nee, het was ACV dat duidelijk makkelijker combineerde en er verdedigend bovenop zat. Actief kreeg nog een enkele kans, maar de ACV-keeper redde prima. ACV combineerde naar meer kansen en wist zo nog twee keer te scoren. Het plezier straalde er vanaf. De 5-1 overwinning was dik verdiend.