Onnodig verlies ACV JO10-1 tegen koploper

5 - 8

ST Hoogeveen/Tiendeveen JO10-1JM

Onder 10, JO10-1, 1e klasse 04

18 november 2017 10:00

Zaterdag speelde ACV JO10-1 zijn eerste wedstrijd van de terugronde. Op bezoek bij Hoogeveen JO10-1 had ACV de allereerste competitiewedstrijd vrij kansloos verloren (8-4). Sindsdien stond Hoogeveen ook bovenaan. Nu kwam de koploper op bezoek in Assen en werd het een compleet andere wedstrijd. Over strijd, kansen, sterspelers en complimenten.

Wat een fantastische eerste helft van ACV-kant! Continue jagen op de tegenstander, sterk in duels, elkaar helpen waar mogelijk, goed de posities behouden en via de zijkanten combineren naar voren. Kans na kans creëren en dat tegen de koploper in de Eerste Klasse. Het was genieten! Dat het na 20 minuten voetbal 4-1 voor ACV stond was goed maar toch ook wel jammer, want het had ook zomaar 8-2 kunnen zijn. Dan wordt het opeens vlak voor rust 4-2, laat de scheidsrechter helaas een paar minuten te lang doorspelen, krijg je een vrije trap tegen op 10 meter van je doel na een gewoon duel en schiet Hoogeveen (op een eerlijk gezegd prachtige manier) de 4-3 binnen. Vooraf teken je voor die ruststand, achteraf voelt het alsof je achterstaat.
ACV speelde de eerste helft de beste 25 minuten van het seizoen.

Na rust laat Hoogeveen zien over een paar goede voetballers te beschikken. Waar ACV terecht een sociaal wisselbeleid hanteert (iedere speler maakt evenveel speelminuten), doen ze dat bij Hoogeveen niet. De sterkhouders aan ACV-kant kwamen de tweede helft in de wissel, de beste speler van Hoogeveen speelde de hele wedstrijd. Hij was de tweede helft moeilijk door ACV te bedwingen en hij scoorde erop los. Na 5 minuten in de tweede helft stond ACV dan ook met 4-5 achter. De blauw-zwarten waren net iets minder sterk in de duels en kwamen er nog maar zelden uit. ACV leek toch knap de 5-5 te scoren, maar wederom op appèl van de ouders van Hoogeveen floot de scheidsrechter voor een vermeende handsbal van een ACV-er. Accepteren en door. En zo geschiedde want niet veel later viel de 5-5 wel. Maar toen was de koek op. De sterspeler van Hoogeveen prikte er nog een paar bij: 5-8 eindstand.
Complimenten
Net over de helft van de competitie vallen een paar zaken op. De leiders Bert en Pieter doen het uitstekend en zijn heel erg van het positief coachen. Ze hebben zelfs aan een ervaren jeugdtrainer gevraagd om tips te geven. Mooi om te zien! En waar veel ouders van de tegenstanders commentaar hebben op de scheidsrechter en de eigen spelers coachen, zie je bij ACV de ouders alleen aanmoedigen. De sfeer rond het elftal is positief en dat vertaalt zich naar spelers die met plezier voetballen. Op naar volgende week.