Puike winst van ACV JO10-1 in Westerbork

2 - 5

ACV JO10-1

Onder 10, JO10-1, 1e klasse 04

14 oktober 2017 10:15

Zaterdag speelde ACV JO10-1 de tweede competitiewedstrijd. De reis ging naar Westerbork, waar het team onder de naam JO10-2 eerder dit seizoen van VKW JO10-2 de bekerwedstrijd met 1-14 won. Nu stond de wedstrijd tegen VKW JO10-1 op het programma. Ongetwijfeld zou dit een stuk lastiger worden.

Uw verslaggever deed vlak voor de wedstrijd nog snel een plasje, waardoor hij 10 seconden na het beginsignaal bij het veld stond. En toen was het reeds 1-0 voor de thuisclub. VKW kon naar verluidt vanaf de aftrap ongehinderd naar het ACV-doel lopen om te scoren. Het schudde ACV gelukkig wakker, waarna zij het initiatief namen. Dit resulteerde in een paar goede kansen. VKW was vooral gevaarlijk in de snelle counter. Een afstandsschot van ACV in de linkerbenedenhoek zorgde vlak voor rust voor de verdiende gelijkmaker: 1-1. Dat VKW twee jongens van een O11 team had opgesteld was alleen maar mooi, want dat betekende meer tegenstand voor ACV.

ACV stoomt op naar het VKW-doel.

Na rust was direct duidelijk dat ACV vol voor de winst ging. Duels werden niet geschuwd, de buitenspelers werden gezocht en de kansen volgden elkaar in rap tempo op. Een prachtig afstandsschot van rond de middenlijn zorgde voor de 1-2 voorsprong. Heerlijke combinaties via de zijkant zorgden voor de 1-3 en 1-4. De spaarzame kansen die VKW kreeg werden knap gered door de ACV-keeper of verdwenen naast het doel. Een eigen doelpunt van ACV bracht VKW heel eventje terug in de wedstrijd. Maar een paar minuten later kwam, door een mooie combinatie door het midden, de 2-5 eindstand voor ACV op het scorebord.

Een puike overwinning die perspectieven biedt voor het vervolg van de competitie.