8 - 4

ACV JO10-1

Onder 10, JO10-1, 1e klasse 04

7 oktober 2017 11:00

Zaterdag speelde ACV JO10-1 de eerste competitiewedstrijd. Direct stond er een lastige uitwedstrijd tegen Hoogeveen JO10-1 op het programma. Had de midweekse oefenwedstrijd (een gelijkspel tegen LTC JO11-5) de jongens voldoende gewaarschuwd voor het hogere spelniveau?

Op het speciale juniorenveld begon Hoogeveen voortvarend. Zij hadden veel balbezit en ACV kwam er amper aan te pas. De eerste kansen voor de thuisploeg dienden zich aan, maar de ACV-keeper en de lat voorkwamen een eerste doelpunt. Juist nadat ACV ook de lat had geraakt, scoorde Hoogeveen uit de tegenaanval de 1-0. ACV had vooral in het begin moeite om de bal in de ploeg te houden. Hoogeveen was fysiek sterker en ging vrolijk door met scoren. De ruststand was 5-1, waarbij moet worden gezegd dat het ACV-doelpunt misschien wel het mooiste doelpunt was: een nette combinatie waarbij de scorende ACV-er de bal het lege doel kon inlopen.

ACV herstelde zich na rust goed.

Aan het eind van de eerste helft ging er aan ACV-kant hier en daar een koppie omlaag. Zou het een grote score worden of weet ACV zich te herpakken? Het werd dat laatste. Alsof de stand nog 0-0 was werd er voor iedere bal geknokt. De eerste kansen dienden zich aan en de 5-2 stond snel op het bord. Hoogeveen liet echter zien over een prima ploeg te beschikken en bleef ook lekker scoren. Echt spannend werd de wedstrijd niet meer, maar de uiteindelijke score van 8-4 in Hoogeveens voordeel, geeft aan dat ACV de tweede helft prima weerstand bood.

Een ervaring rijker stapte ACV van het ultrakorte kunstgras.