Moeizame overwinning ACV JO10-1 op Achilles 1894

5 - 7

ACV JO10-1

Onder 10, JO10-1, 1e klasse 04

11 november 2017 10:45

Zaterdag speelde ACV JO10-1 zijn vijfde competitiewedstrijd. ACV had totnutoe alleen van koploper Hoogeveen verloren, terwijl Achilles 1894 O10-1 alle wedstrijden had verloren. Op voorhand leek het voor ACV een eenvoudige wedstrijd te worden, maar die onderschatting deed ACV haast de das om. Wat zaterdag gezien het koude weer misschien wel lekker was, een das.
ACV begon goed. Op het kleine kunstgrasveld bij Achilles zette de ploeg direct druk en scoorde het snel 0-1. Maar na de eerste de beste tegenaanval stond het 1-1. ACV wist daarna regelmatig over de flanken gevaarlijk te worden en dat resulteerde in een 1-3 voorsprong. Zo makkelijk als dat ging, zo makkelijk maakten de rood-zwarten er weer 3-3 van. En dat na nog geen kwartiertje spelen. Het doelpuntenfestijn was voor het publiek wel lekker op deze regenachtige en koude zaterdagmorgen. ACV pakte de draad weer op en scoorde netjes nog twee doelpunten voor rust: 3-5. Wedstrijd al gespeeld? Dat zeker niet.
De hoekschop van ACV wordt bij de eerste paal weggewerkt.
In alle voorgaande wedstrijden speelde ACV de tweede helft beter als de eerste helft. Vandaag was dat eens niet zo. Direct na rust scoorde Achilles de 4-5. ACV speelde met vier man voorin en dat resulteerde in veel kansen, maar in weinig doelpunten. De 4-6 was terecht, maar Achilles combineerde de tweede helft beter dan ACV. Door dit combineren en omdat ACV weinig verdedigers had, kreeg Achilles steeds meer kansen. De 5-6 viel en Achilles drong aan. De ACV-keeper had paar goeie reddingen en Achilles een paar grote missers. Een paar minuten voor tijd viel voor ACV de verlossende 5-7 na een prachtige aanval over rechts en een volley in de verre hoek. Dat was ook de eindstand.
ACV speelde misschien wel haar minste wedstrijd. Maar door de eigen overwinning en door de andere uitslagen in de poule, hebben opeens weer vier clubs kans op het kampioenschap. Daar gaat het natuurlijk niet om, maar wel leuk.