3 - 3

GRC Groningen JO10-1

Onder 10, JO10-1, 1e klasse 04

4 november 2017 13:30

Zaterdag speelde ACV JO10-1 zijn vierde competitiewedstrijd. Tegen GRC JO10-1, die met ACV gedeeld derde staan, speelde ACV ook deze keer een hele andere eerste helft dan tweede helft. Het leverde een mooie pot voetbal op.

Evenals in de voorgaande wedstrijden leek ACV in de eerste helft onder de indruk van de tegenstander. De wat brutalere Groningers hadden meer balbezit en sommige GRC-ers hadden mooie technische hoogstandjes. ACV kwam terecht 0-2 achter. De wat fortuinlijke 1-2 gaf de burger moed en er kwamen meer kansen, maar echt veel beter ging ACV nog niet voetballen. De 1-3 viel wat onnodig. Zou ACV na de rust de schroom van zich afgooien?
Volop concentratie bij de hoekschop van GRC (foto Flip Slik, opa van speler Ruben).
Ja, ACV liet de tweede helft zien van zijn eigen kwaliteiten uit te gaan en ze gingen makkelijker voetballen. De kansen gingen er mede door goed keeperswerk niet direct in, maar je had het gevoel dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was. Toen de 2-3 viel werd het een echte vechtwedstrijd, in de positieve zin van het woord. ACV miste nog een paar grote kansen, voordat vlak voor tijd de 3-3 viel. Een grote kans in de allerlaatste seconden had nog haast een ACV-overwinning opgeleverd, maar dat was misschien iets teveel van het goede geweest.
ACV liet zien over mentale veerkracht te beschikken en ze blijven prima in de race voor plek twee op de ranglijst.