ACV JO10-1

Groep 1 01

16 december 2017 9:00

Onbekend

Zaterdag stond voor JO10-1 een bekerwedstrijd in Drachten op het programma. Op het prachtige terrein van Drachtster Boys, de grootste club van Friesland, was JO10-3 de tegenstander. Op een veel te vroeg tijdstip en na een lange reis, werd gespeeld op een bevroren kunstgrasveld. Hoe zou het team op de twee recente competitienederlagen reageren?
Drachtster Boys trapte af, raakte de bal kwijt, waarna ACV via de linkerflank de aanval zocht. En twee tellen later was de 0-1 voorsprong een feit via een bekeken schot in de verre hoek. De ploegen waren in het begin echter aan elkaar gewaagd en scoorden om en om. Het gladde veld zorgde voor de nodige glijpartijen, ook aan de kant bij de toeschouwers. Na een kwartier kwam ACV 2-3 voor. Vlak voor rust werd het 2-4, na een prachtig schot in het dak van het doel. Was de wedstrijd gespeeld?

De eerste aanval van ACV werd bekeken binnengeschoten.
Tweede helft
Als dan in de eerste minuut van de tweede helft de aansluitingstreffer valt (3-4), is het direct weer een wedstrijd. Een paar minuten was het spannend, maar toen nam ACV het heft in handen. Binnen 10 minuten werd de voorsprong naar 3-7 vergroot. De 4-7 was aanleiding voor een waar slotoffensief voor ACV. Binnen drie minuten stond er 4-10 op het scorebord. In een overtalsituatie door een blessure scoorde Drachtster Boys nog één keer. Al met al een prima wedstrijd van ACV-kant met een prima (jeugd) scheidsrechter. Eindstand: 5-10.
ACV was de verdiende winnaar. Technisch was de ploeg veel sterker, qua fysiek was de tegenstander misschien iets sterker. Dat ACV de duels zoveel mogelijk ontweek en lekker combineerde pleit voor de jongens.