2 december 2017 14:30

Scheidsrechter

G. Keijl

Onbekend

Assen – ACV heeft op eigen veld de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Koploper Jong Almere City FC was met 1-2 te sterk. De ploeg uit Almere was in de eerste helft de bovenliggende partij en kwam door twee van richting veranderde schoten op een 2-0 voor sprong. Julian Nak en Faris Hammouti schoten raak. In de tweede helft was aan niets te merken dat de koploper in Assen op het veld stond. ACV-doelman Ben Wormmeester hoefde geen enkele keer reddend in actie te komen. Al vrij snel in het tweede bedrijf kopte Nick Westebring de aansluitingstreffer binnen. Jong Almere City FC kon daarna niets anders dan verdedigen. Aangezien de thuisploeg de kansen niet verzilverde was Jong Almere City FC na negentig minuten de winnaar.

Eerste helft

Al binnen drie minuten stond ACV op een achterstand. Na een afgeslagen corner kon Julian Nak aanleggen waarna de bal van richting veranderd werd door het been van Nick Westebring en in het doel vloog. Jong Almere City was de bovenliggende partij maar creëerde weinig mogelijkheden tot scoren. ACV kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd en had halverwege de eerste helft recht op een penalty toen Tarik Evre in het strafschopgebied een pittige overtreding beging op Thomas Metzemaekers. Scheidsrechter Keijl had het echter niet gezien en liet doorspelen terwijl de Asser middenvelder met een hoofdblessure op de grond bleef liggen. Geen penalty voor de thuisploeg maar de bezoekers werden wel meer in het defensief gedrukt. Na ruim een half uur spelen kwam Jong Almere City op een 0-2 voorsprong na wederom een van richting veranderd schot, ditmaal van Faris Hammouti. In de tien minuten voor de pauze gebeurde er weinig bijzonders meer behouden een gele kaart voor Ruggero Mannes die even daarna ook zomaar een tweede gele kaart had kunnen krijgen wegens opzettelijk hands.

Marco van der Heide schermt de bal af

Tweede helft

In de tweede helft een getergd ACV. Vanaf de aftrap drukte de ploeg van trainer Fred de Boer de Almeerders in het defensief. Na een paar kleine kansje was het in de 55e minuut raak voor ACV. Een vrije trap van Haaye Feenstra bereikte Marco van de Heide die de bal bij de tweede paal terug kopte waarna Nick Westebring de aansluitingstreffer scoorde.

Nick Westebring scoort de 1-2

Het Asser publiek ging volop achter de ploeg staan liet zich vocaal horen. Bij Jong Almere City lukte er weinig meer en het was dan ook veelzeggend dat ACV-doelman Ben Wormmeester de gehele tweede helft geen redding hoefde te verrichten. Meerdere keren kreeg ACV de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. De beste mogelijkheid was er voor Nick Westebring. Hij kopte de bal na een corner van Haaye Feenstra rakelings naast. De bezoekers verdedigden stug en hielden dit tot de laatste minuut vol zodat ACV de eerste thuisnederlaag van het seizoen leed.

Na afloop

Helaas geen beloning voor het hardwerkende ACV. De ploeg had een punt verdiend maar kon in de tweede helft de gelijkmaker net niet op het scorebord zetten. Uitblinker Erik Eleveld werd na afloop uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match, dit keer mogelijk gemaakt door Klok Onderhoud- en Afbouwgroep. Na de wedstrijden van vandaag staat ACV op de 15e plaats met 14 punten uit 14 wedstrijden. Koploper blijft uiteraard Jong Almere City met 4 punten voorsprong op Spakenburg.

Man of the Match Erik Eleveld ontvangt van Leon den Hertog de dinerbon

Volgende week

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. Tegenstander is ASWH. De Zuid-Hollanders speelden vandaag thuis tegen DOVO. Na negentig minuten stond er een 3-2 overwinning voor ASWH op het scorebord. De ploeg van trainer Jack van den Berg staat op de 10e plaats van de ranglijst met 18 punten uit 14 duels. De wedstrijd ASWH – ACV begint om 15:00 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter M.A. de Bruijn uit Nootdorp.

Opstellingen

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Jelle Wagenaar, Marcel Seip, Dennis Hoekstra, Thomas Metzemaekers (67. Justin Mulder), Nick Westebring, Haaye Feenstra, Marco van der Heide, Pascal Huser (90. Ibrahim Sillah), Erik Eleveld (85. Rutger Timmermans)

Jong Almere City: Roy Pistoor, Faris Hammouti, Delvechio Blackson, Charlie Telfer, Achille Vaarnold (46. Samet Bulut), Khalid Tadmine, Julian Nak, Ruggero Mannes (67. Samuel Brobbey), Adriaan Kruisheer, Kenneth Aninkora (90. Radinio Balker), Tarik Evre