65'

Mannen, 1, 3e divisie A

9 december 2017 15:00

M.A. de Bruijn

Hendrik-Ido-Ambacht – ACV heeft tegen ASWH een 2-0 nederlaag geleden. Beide teams kregen in de eerste helft een paar goede mogelijkheden maar scoorden niet. ACV-trainer Fred de Boer moest al vroeg in de wedstrijd tweemaal gedwongen wisselen vanwege blessures. Na de thee kwam ASWH sterk uit de kleedkamer. Drie minuten na de rust scoorde Jesper van den Bosch de openingstreffer. Halverwege de tweede helft verdubbelde Lars Bosscha de score. ACV probeerde vervolgens van alles maar scoorde niet zodat de punten op Sportpark Schildman achterbleven.

Al snel na de aftrap een domper voor ACV. Ben Wormmeester kwam goed uit zijn doel na een steekpass van Mels van Driel. Hij pakte de bal klemvast maar bleef vervolgens liggen met veel pijn. Met een ernstige blessure aan de rechterknie moest hij het veld verlaten. Bart Woering had zich ondertussen langs de lijn warm laten schieten en kwam als vervanger binnen de lijnen.

ASWH en ACV waren aan elkaar gewaagd in het eerste bedrijf. De Asser ploeg zakte in op eigen helft en gunde de thuisploeg het balbezit. ASWH creëerde niet heel veel en stuitte veelvuldig op de hechte Asser defensie. Na ruim een half uur spelen wederom een blessuregeval bij ACV. Justin Mulder liep bij een lange sprint een hamstringblessure op en kon niet verder. Jonah van der Werf verving hem. Kort na de wissel volgde de grootste scoringsmogelijkheid van de eerste helft. Na een ingooi op maat van Erik Eleveld kreeg Marco van der Heide een schietkans uit een moeilijke hoek. De bal passeerde doelman Stef Doedée maar ging tegen de paal in plaats van tegen de touwen. Omdat ook ASWH in de persoon van Gilmaro van de Werp een grote kans onbenut liet, gingen de ploegen met een 0-0 stand aan de thee.

Bart Woering keepte een prima partij

ASWH kwam sterk uit de kleedkamer na de rust. In de 48e minuut viel de openingstreffer. De goal viel vanuit het niets. Jesper van den Bosch slingerde de bal voor richting Peter de Lange. De spits van ASWH leek in buitenspelpositie te staan en ging met zijn voet richting de bal. Of hij de bal aangeraakt heeft of niet én of hij daadwerkelijk buitenspel stond zullen de beelden van ACV TV moeten uitwijzen. Bart Woering was in elk geval verrast door de loopactie van De Lange en zag de bal zomaar de verre hoek ingaan, 1-0. Langzaam maar zeker kwam ACV weer beter in de wedstrijd en werd de aanval gezocht. Helaas moest Fred de Boer in de 63e minuut zijn derde noodgedwongen wissel toepassen. Daniël Schans verliet het veld wegens een knieblessure. Aangezien de wissel aan ACV-zijde nog niet kon plaats vinden moest de Asser ploeg even verder met tien man net op het moment dat ASWH een corner kreeg. De bal werd voorgegeven, richting doel gekopt en bij de paal met de schouder binnen gewerkt door Lars Bosscha, 2-0. Van veraf leek het hands maar ACV-verdediger Jelle Wagenaar gaf na afloop eerlijk aan dat dit niet het geval was. Na de goal volgde snel de wissel bij ACV. Guus de Vries verving Daniël Schans. De ploeg van Fred de Boer ging vol op de aanval maar het succes in de afronding ontbrak. Marco van der Heide had meerdere malen de aansluitingstreffer op zijn schoen maar het geluk was niet aan zijn zijde. Zo bleef de doelpuntenteller voor ACV deze middag op nul staan en pakte ASWH de drie punten.

Marco van der Heide had het geluk niet aan zijn zijde

Na afloop

Geen succes in de afronding en een dip in het eerste kwartier na de rust braken ACV op in Hendrik-Ido-Ambacht. In het grootste gedeelte van de wedstrijd werd er prima gespeeld en werden er goede mogelijkheden gecreëerd. Het spel biedt dus voldoende perspectief voor de toekomst. Door de nederlaag is de ploeg van Fred de Boer gezakt naar de 16e plaats op de ranglijst met 14 punten uit 15 wedstrijden. Koploper Jong Almere City leed een 1-4 nederlaag tegen DVS ’33 waardoor Spakenburg de Almeerders tot op één punt genaderd is.

Volgende week speelt ACV wederom een uitwedstrijd. Tegenstander is Spakenburg. De blauwen speelden uit tegen Spijkenisse. Na negentig minuten stond er een 0-2 zege voor Spakenburg op het scorebord. De ploeg van trainer John de Wolf staat op de 2e plaats van de ranglijst met 34 punten uit 15 duels. De wedstrijd Spakenburg – ACV begint om 15:00 uur en staat onder de leiding van scheidsrechter S. de Brito Roque de Bruijn uit Capelle aan den IJssel.

ASWH: Stef Doedée, David Almeida, Stanley Husen, Jerry Tieleman, Gilmaro van de Werp, Lars Bosscha (87. Danny de Jel), Mels van Driel ©, Jesper van den Bosch, Ismail Yildirim (77. Nick Slotboom), Peter de Lange, Kyle Doesburg

ACV: Ben Wormmeester (7. Bart Woering) Daniël Schans (66. Guus de Vries), Jelle Wagenaar, Marcel Seip ©, Dennis Hoekstra, Thomas Metzemaekers, Nick Westebring, Haaye Feenstra, Justin Mulder (32. Jonah van der Werf), Marco van der Heide, Erik Eleveld