8 - 3

ACV JO10-1

Onder 10, JO10-1, 1e klasse 04

2 december 2017 10:15

Zaterdag speelde ACV JO10-1 zijn achtste competitiewedstrijd. Op bezoek bij Actief JO10-2 in Eelde stond de derde plaats op het spel. ACV stond derde op basis van het doelsaldo, met twee wedstrijden minder gespeeld dan nummer vier Actief. Thuis had ACV met 6-1 gewonnen, dus de verwachtingen waren vooraf optimistisch.
In een ijskoud Eelde bij -2 Celsius was ACV echter onherkenbaar. Actief speelde zijn laatste competitiewedstrijd en ging er helemaal voor. In de eerste minuut stond de thuisclub al twee keer alleen voor de ACV-keeper, maar schoten ze op de doelman. Daarna volgden veel kansen voor de rood-witten. Het was een geluk dat het na een kwartier spelen pas 2-0 stond. Uit de spaarzame ACV-kansen viel 5 minuten voor rust de aansluitingstreffer, wat ook de ruststand zou zijn: 2-1.
De bal wordt hoog ingebracht bij een van de spaarzame aanvallen van ACV.
De tweede helft zou alleen maar beter kunnen was de gedachte bij de in grote getale meegereisde ACV-ers. Dat was echter alleen het geval in de eerste seconden na rust: vanaf de aftrap volgde een mooie combinatie via de zijkant die vanuit het midden netjes in de hoek werd geplaatst: 2-2. Maar dat was het wel. Actief liep uit naar 5-2, de 5-3 gaf heel even hoop, maar Actief denderde daarna door naar 8-3. En gezien het feit dat Actief nog meer open kansen had, viel de uitslag nog enigszins mee.
Aanstaande zaterdag op bezoek bij titelkandidaat GRC. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.