ACV JO10-1 verliest van brutalere tegenstander

7 - 2

ACV JO10-1

Onder 10, JO10-1, 1e klasse 04

9 december 2017 11:30

Zaterdag speelde ACV JO10-1 zijn negende competitiewedstrijd. Op bezoek bij GRC JO10-1 stond er voor ACV eigenlijk niets meer op het spel. Na het verlies van vorige week was de derde plek het hoogst haalbare. Daarentegen stond er voor GRC heel veel op het spel. Zij kunnen nog kampioen worden als ze hun drie resterende wedstrijden winnen. Te beginnen tegen ACV en daarna op maandag- en woensdagavond de andere wedstrijden.

Op een kunstgrasveld dat ook voor rugby wordt gebruikt, met daardoor veel gele lijnen op het veld, begon ACV sterk. De wat behoudende tactiek van inzakkende buitenspelers bij balverlies zorgde voor weinig kansen voor titelkandidaat GRC. Resultaat was wel dat ook ACV aanvallend niet snel gevaarlijk werd. De 1-0 achterstand uit het eerste schot van GRC op het ACV-doel, werd door twee spaarzame aanvallen en met hulp van de GRC-keeper omgezet in een 1-2 voorsprong. De 2-2 viel uit het niets en ook de 3-2 achterstand vlak voor rust leek niet nodig. Een spannende tweede helft hing in de lucht.
In de tweede helft geen doelpunten voor ACV, ook niet bij deze counter. De tweede helft werd hierdoor de eerste helft dit seizoen waarin ACV niet tot scoren wist te komen.
De tweede helft was echter een ander verhaal. GRC kreeg meer ruimte, waardoor de balvaardige tegenstander zich heerlijk kon uitleven. Ze wisten elkaar daardoor beter te vinden en combineerden de ene aanval na de andere. Direct na de rust viel de 4-2 en dat bleek gelijk de genadeklap voor ACV. Het werd een wedstrijd van de brutalere Groningers tegen de wat schuchtere Assenaren. Na ruim tien minuten in de tweede helft vielen de 5-2 en 6-2 vlak na elkaar. Een afstraffing leek aanstaande, maar de ACV-ers knokten voor wat ze waard waren. Vlak voor tijd viel de 7-2, wat ook de eindstand werd in een wedstrijd die alleen in de eerste helft een echte wedstrijd was.
De inhaalwedstrijd tegen laagvlieger Achilles 1894 kan hoogstwaarschijnlijk niet meer ingehaald worden. Rest aanstaande zaterdag alleen nog de bekerwedstrijd bij Drachtster Boys JO10-3.