Zwaarbevochten zege ACV JO10-1 in Westerbork

ACV JO10-1

1e klasse 09

10 maart 2018 10:15

Onbekend

In de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie speelde ACV JO10-1 zaterdag een hele spannende wedstrijd tegen VKW JO10-1. Een van de voetbalwetten is dat een ploeg die zelf veel kansen mist, uiteindelijk de deksel op de neus krijgt. Deze wet ging uiteindelijk net niet op door prima veerkracht van de ACV-boys.

In de najaarscompetitie wist ACV twee keer eenvoudig van VKW te winnen, maar bij een indoortoernooi in Groningen won VKW. Hoe zijn de teams uit de winterstop gekomen? VKW begon fanatieker en stond vrij snel met 2-0 voor. Even zo snel kwam ACV terug tot 2-2. Qua voetballend vermogen was ACV stukken beter. VKW hield de posities echter goed bezet, terwijl ACV juist wat druistig aanviel waardoor achterin gaten vielen. Zo kon het gebeuren dat ACV meer balbezit had en meer kansen, maar VKW bij de spaarzame tegenaanvallen veel ruimte kreeg om te scoren. Dit resulteerde in een spannend scoreverloop: 3-2 voor VKW, 3-3 gelijk en vlak voor rust 4-3 voor VKW.

ACV was voetballend beter en wist veel kansen te creëren.

Tweede helft

In de tweede helft werd dat wedstrijdbeeld nog extremer: ACV kreeg kans na kans, raakte meerdere keren de lat en VKW had nog minder kansen omdat ACV het achterin beter op orde had. Maar het scoreverloop bleef hetzelfde: vlak na rust 4-4, 5-4 voor VKW, 5-5, 6-5 voor VKW en 6-6. ACV speelde prima, maar als ongeveer 1 op de 6 kansen erin gaat wordt het lastig. Des te meer is het te prijzen dat de jongens bleven gaan en ze vlak voor tijd zelfs op een 6-7 voorsprong kwamen. Dik en dik verdiend, maar het moest van ver komen. De blijdschap bij de jongens was na deze zwaar bevochten overwinning dan ook erg groot.

Zo gebeurde het dat ACV deze wedstrijd vijf keer achter kwam, maar de ploeg uiteindelijk wel (terecht) aan het langste eind trok. Complimenten!