Sijmon Eenkhoorn (intikker)
54'

13 juli 2018 20:00

M. Paarhuis

Genemuiden – De oefenwedstrijd SC Genemuiden – ACV eindigde vrijdagavond onbeslist. Na 90 minuten stond er een 2-2 uitslag op het scorebord van Sportpark De Wetering. Tweemaal kwam ACV op voorsprong maar even zo vaak kwam de thuisploeg langszij. ACV-trainer Fred de Boer gaf veel jeugdspelers een kans om zich te laten zien. De jongelingen lieten zich niet onbetuigd en lieten een prima indruk achter.

Al vroeg in de wedstrijd kwam ACV op voorsprong. Erik Eleveld liet zijn tanden zien en veroverde de bal. Hij bediende vervolgens Marco van der Heide die beheerst raak schoot in de rechterbenedenhoek, 0-1. SC Genemuiden ging op zoek naar de gelijkmaker en was hier dichtbij toen Jan Hooiveld het van afstand probeerde. Zijn kiezelharde schot kwam via de lat terug in het veld. Halverwege de eerste helft schoot de oud-ACV’er wel raak. Hij mocht aanleggen vanaf 11 meter en schoot de penalty raak, 1-1. Tien minuten later kreeg ook ACV een penalty nadat er een overtreding was begaan op Jonah van der Werf. Marco van der Heide ontfermde zich over de bal en schoot de strafschop beheerst tegen de touwen, 1-2.

Marco van der Heide schiet ACV vanaf de penaltystip naar een 0-1 voorsprong

In de tweede helft bracht trainer Fred de Boer veel jeugdspelers in het veld. Mika Lemery, Julius Duit, Mark te Velde, Mark Jagt, Leon Santema en Pim Suurmeijer van ACV JO-19 mochten aan het grote werk ruiken en deden dit met veel inzet en prima spel. SC Genemuiden kwam 10 minuten na de rust op gelijke hoogte. Een voorzet van Jan Hooiveld werd door Sijmon Eenkhoorn onhoudbaar voor doelman Pim Suurmeijer binnen geschoten. Beide teams kregen in het verloop van het tweede bedrijf nog mogelijkheden om de overwinning naar zich toe te trekken. Voor ACV waren Mark Jagt, Justin Mulder en Gijs Jasper kansrijk. Tot doelpunten kwam het echter niet zodat er na 90 minuten een 2-2 uitslag genoteerd kon worden.

Vervolg voorbereiding

De selectie van ACV komt de komende drie weken niet in actie. Op 6 augustus start het vervolg van de voorbereiding met een training. Op zaterdag 11 augustus wordt er op het eigen Catawiki Sportpark een oefenduel gespeeld tegen Flevo Boys. Daarna volgen nog oefenwedstrijden tegen SC Heerenveen O19 (uit), Be Quick 1887 (thuis) en Pelikaan S (uit).

Voorbereiding

Opstelling ACV 1e helft: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Robert Talens (30. Nande Wielink), Gibril Sankoh, Guus de Vries ©, Ibrahim Sillah, Rutger Timmermans, Koen Steg, Jonah van der Werf, Marco van der Heide, Erik Eleveld

Opstelling ACV 1e helft: Pim Suurmeijer, Daniël Schans (61. Mika Lemery), Robert Talens (84. Daniël Schans), Nande Wielink, Julius Duit, Mark te Velde, Gijs Jasper, Nick Westebring ©, Pascal Huser, Justin Mulder, Mark Jagt (69. Leon Santema)

Scoreverloop: 5. Marco van der Heide 0-1, 23. Jan Hooiveld 1-1 (pen.), 32. Marco van der Heide 1-2 (pen.), 54. Sijmon Eenkhoorn 2-2

Verslag en foto’s: Sander Crajé