11 augustus 2018 14:30

Scheidsrechter

G. Gils

Onbekend

Assen - ACV heeft het oefenduel tegen Flevo Boys met 2-3 verloren. Op het kunstgras van het Catawiki Sportpark kwam de thuisploeg na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. Op aangeven van Pascal Huser schoot Gijs Jasper raak. In de 29e minuut scoorde Flevo Boys. Roelof Strikwerda scoorde met zijn knie nadat de bal vanaf rechts uit een vrije trap het strafschop in was geschoten. Twee minuten voor rust kwamen de bezoekers op een 1-2 voorsprong. Aanvoerder Aran Nijboer was de maker van het doelpunt. In de laatste minuut van de eerste helft bepaalde Marco van der Heide de ruststand met een fraai schot op 2-2.

Veel verse krachten in het veld bij beide ploegen in het tweede bedrijf. Dit kwam het spelbeeld niet ten goede. Vanaf de zijkant zag het er wat rommelig uit. Ondanks dat kregen zowel ACV als Flevo Boys scoringskansen. Het was Flevo Boys dat in de 73e minuut de winst naar zich toe trok. Abdessamad Boundati scoorde van dichtbij de 2-3 achter ACV-doelman Jelmer Kiewiet.

Robert Talens houdt zijn ogen scherp op de bal gericht

Opstellingen ACV

1e helft: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Robert Talens, Guus de Vries, Jim de Leeuw, Nick Westebring, Pascal Huser, Nande Wielink, Marco van der Heide, Gijs Jasper, Justin Mulder

2e helft: Jelmer Kiewiet, Jim de Leeuw (61. Nande Wielink), Robert Talens, Daniël Schans, Pieter Bijl, Koen Steg, Gijs Jasper, Ibrahim Sillah, Rutger Timmermans, Jonah van der Werf, Justin Mulder (61. Ezra Schrijver)