89'
Gijs Jasper (schot)

25 augustus 2018 14:30

Onbekend

Oostwold – ACV heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een zege op Pelikaan S. De ploeg van trainer Fred de Boer speelde een matige eerste helft en ging aan de thee met een 2-0 achterstand. De doelpunten van de thuisploeg werden gescoord door Jeroen Haan en Sergio van Dijk. In de tweede helft kwam ACV beter voor de dag. Aanvallend was er meer dreiging en al snel volgden de eerste doelrijpe mogelijkheden.

Na ruim een uur spelen viel de aansluitingstreffer. Ibrahim Sillah gaf een prachtige pass op Marco van der Heide. De spits van ACV hield zijn hoofd koel en scoorde beheerst, 2-1. De Asser ploeg was in het laatste half uur heer en meester en het wachten was op de gelijkmaker. De 2-2 viel in de 79e minuut. Na hands van Pelikaan S in het strafschopgebied schoot Marco van der Heide raak vanaf de penaltystip, 2-2. Twee minuten later lag de bal al weer in het doel van de ploeg uit Oostwold. Een vrije trap van Gibril Sankoh werd in eerste instantie gestopt door de doelman. Op de rebound had de goalie echter geen antwoord. Het was Daniël Schans die van dichtbij de bal tegen de touwen schoot, 2-3. In de voorlaatste minuut viel er nog een vierde Asser treffer te noteren. Gijs Jasper ging een combinatie aan met Rutger Timmermans waarna hij fraai raak schoot, 2-4.

Gijs Jasper op weg naar de 2-4, Robert Talens en Sergio van Dijk kijken van afstand toe

Volgende week start de competitie in de Hoofdklasse B. ACV neemt het dan in Rijssen op tegen Excelsior ’31. Aanvang van de wedstrijd op Sportpark De Koerbelt is 14:30 uur. Scheidsrechter van dienst is de heer C. Prooi.

Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Nande Wielink (46. Robert Talens), Gibril Sankoh ©, Jim de Leeuw, Nick Westebring (46. Ibrahim Sillah), Gijs Jasper, Ezra Schrijver (60. Erik Eleveld), Justin Mulder (60. Jonah van der Werf), Marco van der Heide, Pascal Huser (70. Rutger Timmermans)