54'

Hoofdklasse B

9 februari 2019 14:30

W.H. Kuijntjes

Wezep – ACV heeft tegen WHC slecht één punt kunnen behalen. De weersomstandigheden maakten goed voetbal onmogelijk. Beide ploegen probeerden met veel strijd een goed resultaat te behalen. WHC kwam met de harde wind in de rug na ruim 20 minuten op een 1-0 voorsprong. Kort voor de rust kwam ACV op gelijke hoogte. Marco van der Heide kopte raak uit een corner van Ezra Schrijver. Na de pauze trachtte ACV met de wind in de rug een overwinning uit het vuur te slepen. De blauw-zwarten hadden een overwicht maar konden hier niet van profiteren. Tien minuten voor tijd kantelde de wedstrijd toen Jonah van der Werf hardhandig tegen de reclameborden werd geduwd. De Asser aanvaller kon niet verder aangezien hij zijn hand ernstig blesseerde. De ploeg van trainer Fred de Boer moest met tien man verder. WHC kreeg nog twee goede mogelijkheden maar scoorde niet. Beide teams moesten tevreden zijn met een punt.

Goed voetbal was nagenoeg onmogelijk in Wezep. De harde wind en het hobbelige veld hadden grote invloed op het spel van beide teams. Met de windkracht 8 in de rug was het WHC dat de score opende. Een overtreding tegen Erik Eleveld werd niet bestraft waardoor WHC de aanval kon zoeken. Jonathan van Marle werd de diepte in gestuurd en kwam één tegen één te staan met doelman Ben Wormmeester. De topscorer van WHC hield zijn hoofd koel en scoorde de 1-0. WHC probeerde met hard fysiek spel ACV het voetballen onmogelijk te maken en zocht hierbij af en toe de grens op van wat toelaatbaar was. De ploeg van Fred de Boer hield het hoofd koel en ging op zoek naar de gelijkmaker. Kort na de openingstreffer van de thuisploeg leek ACV recht te hebben op een penalty toen Erik Eleveld in het strafschopgebied in kansrijke positie ten val werd gebracht. Scheidsrechter Kuijntjes wilde er geen overtreding in zien en liet het spel doorgaan. Kort na dit voorval schoot Justin Mulder de bal gevaarlijk voorlangs het Wezepper doel. Kort voor er een half uur gespeeld was moest WHC speler Robert Schonewille op aandringen van scheidsrechter Kuijntjes in gesprek met een supporter achter het doel. Waarom dit nodig was is bij ondergetekende niet duidelijk. ACV had in het laatste kwartier van de eerste helft het beste van het spel maar was niet succesvol in de afronding. Drie minuten voor rust was het eindelijk raak voor de Asser ploeg. De bal werd na een corner van Ezra Schrijver hard binnen gekopt door Marco van der Heide, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Marco van der Heide kopt de 1-1 binnen

Beide teams betraden na de thee ongewijzigd het veld. Het was ACV dat in het tweede bedrijf met de wind in de rug kon spelen. De ploeg van Fred de Boer had een overwicht en creëerde mogelijkheden maar het juiste slotakkoord op de aanvallen ontbrak. De eerste kansrijke mogelijkheid voor WHC kon pas elf minuten voor tijd genoteerd worden. In de 80e minuut kantelde de wedstrijd. Jonah van der Werf kon niet voorgeven en zag de bal over de achterlijn gaan. WHC speler Wim van ’t Ende vond het nodig een harde duw te geven waardoor de Asser aanvaller tegen de reclameborden vloog. Met een hevig bloedende hand moest Van der Werf het veld verlaten. Hij werd even later naar het ziekenhuis gebracht. Vanaf deze plaats van harte beterschap Jonah! Een rode kaart voor deze onsportieve actie was op zijn plaats geweest maar de warrig leidende en veel pratende scheidsrechter Kuijntjes die van dichtbij toekeek, zag geen reden om de actie te bestraffen. ACV moest met tien man verder aangezien er al drie keer gewisseld was.

Jim de Leeuw stoomt op over de linkerflank

In de slotfase wist WHC bijna te profiteren van de man-meer situatie. De ACV-supporters slaakten een zucht van verlichting na een mislukte WHC-counter en een schot in het zijnet van Jonathan van Marle. In de extra tijd gooide ACV er nog een klein slotoffensief uit maar dit leverde niets meer op zodat beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Na afloop

Teleurstelling over het puntverlies na afloop bij ACV. Er was op meer gehoopt dan een gelijkspel maar helaas kon de wedstrijd tegen WHC niet in winst worden omgezet. Aangezien van de top 5 in de Hoofdklasse B alleen Staphorst een zege boekte blijft de competitie ongemeen spannend. De Top 5 ziet er nu als volgt uit:

G W GL V P DPV DPT Saldo
1 Staphorst 17 10 5 2 35 36 21 15
2 Urk 18 10 5 3 35 30 18 12
3 Excelsior '31 17 9 6 2 33 31 14 17
4 Sparta Nijkerk 17 10 3 4 33 21 14 7
5 ACV 18 9 6 3 33 34 20 14

Volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. Tegenstander op het Catawiki Sportpark is DUNO D. De formatie van trainer Lodewijk de Kruif speelde vandaag thuis tegen Berkum. Na 90 minuten stond er een 1-2 nederlaag op het scorebord van Sportpark De Waayenberg. Op de ranglijst staat DUNO D op de 11e plek met 21 punten uit 17 wedstrijden. De wedstrijd ACV – DUNO D begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter B.J. Fikkert uit Hellendoorn.

WHC: Jasper Kuiper, Kevin Siemelink, Taco Reijnen, Jochem Oude Booyink, Thijs Dekker, Robert Schonewille, Jonathan van Marle, Mitchel Dijkhof, Hüseyin Güveli, Wim van ’t Ende, Jelle Post (62. Mark van Petersen)

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Robert Talens, Gibril Sankoh, Jim de Leeuw, Ibrahim Sillah (67. Nick Westebring), Pascal Huser (77. Arjen Hagenauw), Erik Eleveld (67. Jonah van der Werf), Justin Mulder, Marco van der Heide, Ezra Schrijver

Geel: 31. Robert Schonewille, 42. Kevin Siemelink, 54. Hüseyin Güveli (WHC), 45. Robert Talens (ACV)

Scoreverloop: 21. Jonathan van Marle 1-0, 42. Marco van der Heide 1-1