90'

Hoofdklasse B

13 april 2019 14:45

R. (Rick) Turk

Wierden – ACV heeft vanmiddag drie punten gepakt door met 1-2 te winnen van SVZW. De winst kwam zeer moeizaam tot stand. De thuisploeg kwam na een kwartier op een 1-0 voorsprong. Deniz Sahbaz kopte raak uit een corner. ACV creëerde nagenoeg niets in de eerste helft. De eerste goede mogelijkheid was er pas in de 45e minuut. Op aangeven van Ezra Schrijver tikte Justin Mulder de gelijkmaker binnen. Na de pauze greep ACV-trainer Fred de Boer in. Maar liefst drie nieuwe spelers kwamen in het veld bij de blauw-zwarten. De Asser ploeg ging goed van start in het tweede bedrijf en kreeg een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Het duel leek daarna lang op een gelijkspel af te gaan totdat Robert Talens zijn ploeg in de 89e minuut toch nog naar de overwinning schoot.

ACV-trainer Fred de Boer kon in Wierden weer beschikken over Gibril Sankoh en Nande Wielink. Zij waren vorige week geschorst maar tegen SVZW stonden ze weer op hun vertrouwde plek in de basiself. Na een minuut stilte in verband met het overlijden van SVZW-erelid Harman Nijhof werd er afgetrapt. Het publiek kreeg een zeer matige eerste helft voorgeschoteld. De thuisploeg liet ACV het spel maken en kwam er af en toe gevaarlijk uit. De eerste kans was voor SVZW. Frank Smit was het eindstation van een goed uitgevoerd counter maar hij zag zijn schot tot corner verwerkt worden door doelman Ben Wormmeester. De hoekschop werd genomen door Karlo Borghuis waarna Deniz Sahbaz bij de eerste paal binnen kon koppen, 1-0. ACV leek na de vroeg opgelopen achterstand te zijn vergeten hoe te moeten voetballen. Geen moment kwam SVZW in de problemen. Het spel van de blauw-zwarten was te voorspelbaar en fantasieloos. De eerste goede mogelijkheid voor ACV kon pas in de slotminuut van de eerste helft genoteerd worden. Tot teleurstelling van de thuis-supporters was deze eerste mogelijkheid wel direct raak. Ezra Schrijver gaf goed voor waarna Justin Mulder binnen kon tikken, 1-1. Direct na de gelijkmaker gaf scheidsrechter Turk het rustsignaal.

Nande Wielink verzendt een pass naar voren

Fred de Boer greep in de rust hard in. Hij gaf na afloop aan zeer teleurgesteld te zijn over het spel van zijn ploeg in de eerste helft. Maar liefst drie verse krachten betraden het veld na de pauze. Guus de Vries, Erik Eleveld en Arjen Hagenauw vervingen Jim de Leeuw, Pascal Huser en Justin Mulder. SVZW kwam ongewijzigd uit het kleedlokaal. ACV ging goed van start in het tweede bedrijf. Al snel werd er gevaar gesticht voor het doel van goalie Tim Sickman. De doelman stopte een kopbal van Robert Talens en zag een schot van Marco van der Heide tegen de paal gaan. Even later moest Sickman wederom reddend optreden. Ditmaal maakte hij een schot van Guus de Vries onschadelijk. Na ruim een uur spelen was er een mogelijkheid voor de thuisploeg. Een schot van Tom Hegeman werd klemvast gepakt door Ben Wormmeester. Lang leek de wedstrijd vervolgens op een gelijkspel af te gaan totdat Frank Smit in de 82e minuut scoorde voor SVZW. Helaas voor het thuispubliek bleek Smit hands gemaakt te hebben waardoor scheidsrechter Turk niets anders kon doen dan de goal af te keuren. ACV gooide er in de laatste fase van de wedstrijd nog een klein slotoffensief uit. In de 89e minuut werd de ploeg hiervoor beloond. Een corner van Ezra Schrijver belandde plotseling voor de voeten van Robert Talens die uit vrijstaande positie de bal tegen de touwen schoot, 1-2. In de extra tijd probeerde SVZW nog van alles om een gelijkspel te forceren. Dit lukte echter niet zodat de drie punten mee naar Assen gingen.

Erik Eleveld geeft voor, Lars Kamperman Leferink probeert nog in te grijpenErik Eleveld geeft voor, Lars Kamperman Leferink probeert nog in te grijpen

Na afloop

Een moeizame maar welkome zege voor ACV. Na een zeer matige eerste helft herpakte het team zich na de pauze en pakte het de overwinning. Op de ranglijst is ACV door de zege gestegen naar de 5e plek op 6 punten achterstand van koploper Sparta Nijkerk. De Nijkerkers wonnen vandaag met maar liefst 4-1 van Excelsior’31 en pakten zodoende de koppositie in de Hoofdklasse B. De top 6 ziet er nu als volgt uit.