74'

Hoofdklasse B

27 oktober 2018 14:30

V.S. Ris

Zwolle – ACV heeft vanmiddag drie punten gepakt. Op Sportpark De Vegtlust in Zwolle werd Berkum met 0-1 verslagen. Het doelpunt viel al in de 8e minuut. Jim de Leeuw gaf een goede voorzet vanaf de linkerkant waarna Ezra Schrijver de bal met de borst in het doel werkte. In de loop van de wedstrijd kwam Berkum beter in de wedstrijd. De thuisploeg wist de schaarse kansen die het kreeg niet te benutten. In de tweede helft dacht ACV de score verdubbeld te hebben. Het doelpunt van Jonah van der Werf werd echter afgekeurd wegens buitenspel. In de laatste fase van de wedstrijd speelde de thuisploeg vol op de aanval. Een kopbal van Jasper Bremmer leek doel te treffen. Tot opluchting van de ACV-supporters had Ben Wormmeester een formidabele redding in huis waardoor ACV drie punten mee kon nemen naar Assen.

ACV startte met dezelfde basiself als in de vorige week gewonnen thuiswedstrijd tegen WHC. Never change a winning team moet trainer Fred de Boer gedacht hebben. Bij de thuisploeg waren er noodgedwongen wel een aantal mutaties. Marc van der Meulen was geschorst waardoor trainer Raymond Schuurman zijn ploeg op een aantal plaatsten had gewijzigd.

ACV begon uitstekend aan de wedstrijd. Nadat schoten van Ibrahim Sillah en Marco van der Heide geen doel hadden getroffen was het in de 8e minuut wel raak. Jim de Leeuw stoomde op over de linkerflank en gaf een prima voorzet. Bij de tweede paal stond Ezra Schrijver klaar die de bal met zijn borst in het doel werkte, 0-1. Een heerlijk begin voor de blauw-zwarten.

De 0-1 van Ezra Schrijver in beeld

Nog geen minuut later viel al bijna een tweede treffer voor ACV. Marco van der Heide kopte rakelings naast na vrije trap van Ezra Schrijver. Na een kwartier begon Berkum langzaam maar zeker iets meer van zich af te bijten. Toch duurde het nog lang voordat de thuisploeg echt gevaarlijk werd. In de 34e minuut kregen de wit-zwarten pas de eerste grote kans. Chris van der Meulen gaf voor vanaf links waarna Yannick Kaluzi de bal hard richting doel kopte. ACV-doelman Ben Wormmeester voorkwam met een katachtig reactie dat de stand op het scorebord gewijzigd moest worden. Even later kreeg ACV een levensgrote kans. Pascal Huser zette Marco van der Heide met een prima steekpass vrij voor doelman Dominic van Hoof. De Berkummer goalie voorkwam met een goede redding dat Van der Heide kon scoren. De teams gingen derhalve met een 0-1 stand aan de thee.

Beide teams betraden na de thee ongewijzigd het veld. De wedstrijd was meer spannend dan goed en kansen waren op de vingers van één hand te tellen. Tien minuten na de rust leek ACV op 0-2 te komen. Marco van der Heide bediende Jonah van der Werf op maat waarna de Asser flankspeler fraai scoorde. De assistent-scheidsrechter had tot opluchting van de thuisploeg buitenspel geconstateerd waardoor het Asser juichen van korte duur was.

Jonah van der Werf lijkt te scoren maar zijn treffer wordt afgekeurd

Berkum pompte met regelmaat hoge ballen het strafschopgebied van ACV in. Gibril Sankoh en Robert Talens toonden over veel kopkracht te beschikken. Het centrale verdedigingsduo won alle luchtduels in de “zestien”. Halverwege het tweede bedrijf waren er twee goede mogelijkheden voor ACV. Een vrije trap van Pascal Huser ging rakelings naast en een kopbal van Jonah van der Werf kon net voor de lijn weggewerkt worden door de goed spelende rechtsback Yoram Zandvliet. Tien minuten voor tijd kreeg Berkum een grote kans om op gelijke hoogte te komen. Een kopbal van Jasper Bremmer leek onhoudbaar voor Ben Wormmeester het doel in te vliegen. De Asser goalie voorkwam met een formidabele redding de gelijkmaker. In de laatste fase probeerde Berkum met een slotoffensief nog wat te veranderen in de stand op het scorebord. ACV hield gaf niets meer weg waardoor de drie punten mee naar Assen gingen.

Na afloop

Met de overwinning op Berkum behoudt ACV de positie in de (sub)top van de Hoofdklasse B. Aangezien de concurrentie ook won wijzigt er niets in de stand en staat ACV net als vorige week op de 4e plaats. Koploper is nog steeds Urk. De voormalige eilandbewoners wonnen de derby tegen Flevo Boys met 2-0 en blijven de trotse koploper.

Robert Talens en Ben Wormmeester poseerden na afloop van het duel nog even voor de camera van Bennie de Boer

Volgende week speelt ACV een thuiswedstrijd. Tegenstander op het Catawiki Sportpark is Urk. De formatie van trainer Richard Karrenbelt speelde vandaag zoals hierboven al geschreven op eigen veld de derby tegen Flevo Boys. Na 90 minuten stond er een 2-0 zege voor de thuisploeg op het scorebord van Sportpark De Vormt. Spits William de Boer scoorde beide doelpunten. Op de ranglijst staat Urk op de 1e plek met 22 punten uit 9 wedstrijden. De wedstrijd ACV – Urk begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G. Keijl uit Heerde.

Berkum: Dominic van Hoof, Jasper Bremmer ©, Jorben Nieuwenhuis, Yoram Zandvliet, Jasper van der Stouw (60. Thom Kooke), Rico Wolven, Hoeseb Yacob (80. Andrej Piljic), Björn Bakker, Johnsen Bacuna, Yannick Kaluzi (80. Michel van Aggele), Chris van der Meulen

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Robert Talens, Gibril Sankoh ©, Jim de Leeuw, Ibrahim Sillah, Nande Wielink, Pascal Huser (85. Leon Santema), Jonah van der Werf (79. Rutger Timmermans), Marco van der Heide, Ezra Schrijver (90. Koen Steg)