90'

Hoofdklasse B

15 september 2018 15:00

R. WIjma

Apeldoorn – ACV leek tegen csv Apeldoorn de tweede uitzege op rij te gaan boeken totdat csv Apeldoorn in de slotminuut toch nog langszij kwam. Beide teams hielden dus een punt over aan het treffen op Sportpark Orderbos. ACV speelde een prima eerste helft en kwam terecht op voorsprong via Marco van der Heide. Toch werd er gerust met een 1-1 stand doordat Steven van Es een penalty benutte. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Yorik Meijer scoorde op prachtige wijze. Nog geen minuut later kwam ACV al weer op gelijke hoogte. Marco van der Heide schoot de bal beheerst tegen de touwen. Zo’n tien minuten voor het einde kwam ACV weer op voorsprong. Marco van der Heide scoorde vanaf de penaltystip zijn derde goal van de middag. De overwinning leek binnen voor de ploeg van trainer Fred de Boer. Toch werd het nog gelijk. Steven van Es schoot zijn ploeg via een penalty naar 3-3. Dit was tevens de eindstand in Apeldoorn.

ACV startte in Apeldoorn in nagenoeg dezelfde opstelling als twee weken geleden tegen Excelsior ’31. Trainer Fred de Boer bracht één wijziging aan in zijn team. Erik Eleveld speelde in plaats van Ezra Schrijver. ACV speelde een goede eerste helft en was de bovenliggende partij. Er werden meerdere scoringskansen gecreëerd maar de bal wilde er niet in. Doelman Patrick Jansen was verscheidene keren een sta-in-de-weg. De Assenaren leken in de 21e minuut op voorsprong te komen. Na een goed genomen corner van Erik Eleveld kopte Marco van der Heide de bal hard richting het doel. Via de lat ging de bal op of over de doellijn. Diverse spelers van ACV juichten maar scheidsrechter Wijma oordeelde dat de bal de lijn niet gepasseerd had. In de 29e minuut kon er we l gejuicht worden door de ACV’ers. Vanaf een meter of 16 schoot Marco van der Heide raak, 0-1. Een verdiende voorsprong voor de ploeg uit Assen. Csv Apeldoorn liet tot dan toe nog weinig zien. De ploegen leken met een 0-1 stand het kleedlokaal op te gaan zoeken totdat scheidsrechter Wijma floot voor een penalty voor de thuisploeg. Steven van Es werd naar het oordeel van de leidsman onderuit getrokken binnen de beruchte lijnen. Van Es nam de strafschop zelf en liet ACV-goalie Ben Wormmeester kansloos, 1-1.

Justin Mulder is op zoek naar een afspeelmogelijkheid

ACV kwam na de thee ongewijzigd het veld op. Bij csv Apeldoorn was er wel gewisseld. Jamarro Diks bleef licht geblesseerd achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Fedde Timmer. De thuisploeg nam in de tweede helft meer initiatief dan voor de rust. De wedstrijd kwam wat meer in evenwicht en beide ploegen kregen een aantal kleine mogelijkheden. Na zo’n twintig minuten spelen in de tweede helft een wonderschone goal voor csv Apeldoorn. Yorik Meijer dacht niet na en haalde van ver uit met zijn linkervoet. De bal vloog onhoudbaar voor Ben Wormmeester in de verre hoek, 2-1. ACV antwoorde direct. Nog geen minuut later lag de bal al weer aan de andere kant in het net. Justin Mulder legde de bal goed terug op Marco van der Heide die vervolgens beheerst de 2-2 scoorde. Na de gelijkmaker kreeg ACV verscheiden mogelijkheden om weer op voorsprong te komen. Doelman Patrick Jansen voorkwam een aantal malen een doelpunt voor de bezoekers. Zo’n tien minuten voor tijd kwam ACV toch op een 2-3 voorsprong. De goed invallende Jonah van der Werf werd na een lange rush in het strafschopgebied onderuit getrokken door Yorik Meijer waarna scheidsrechter Wijma floot en een penalty gaf. Marco van der Heide scoorde vervolgens vanaf 11 meter zijn derde goal van de middag.

Marco van der Heide schiet raak vanaf 11 meter

De zege leek binnen handbereik voor de ploeg van Fred de Boer. Toch werd het nog gelijk. Ben Wormmeester kwam bij een hoge bal uit zijn doel, wilde de bal wegstompen en kwam in een botsing terecht. Voor de derde keer deze middag wees de arbiter uit Oosterwolde naar de stip. Steven van Es wist wel raad met de penalty en schoot ook zijn tweede strafschop van de middag raak, 3-3. In de extra tijd kregen beide teams nog een scoringskans. Een counter van csv Apeldoorn leverde niets op en ACV-spits Marco van der Heide zag een goal afgekeurd worden wegens duwen.

Gijs Jasper in duel met Steven van Es

Na afloop

Een gelijkspel dat voelt als een nederlaag. Zo is het gevoel na afloop het beste uit te drukken. Laat in de wedstrijd de gelijkmaker tegen krijgen is zuur. Kijkend naar het vertoonde spel kan geconcludeerd worden dat ACV groeiende is en dat is met het oog op het lange en zware seizoen een goed teken. ACV staat nu op de 7e plaats van de ranglijst met 4 punten uit 2 wedstrijden. DUNO D en AZSV staan gedeeld eerste met 7 punten uit 3 duels. Op basis van het doelsaldo neemt DUNO D. de hoogste positie in. Geen enkel team in de hoofdklasse B is nu nog zonder puntverlies.

Volgende week speelt ACV de eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander op het Catawiki Sportpark is AZSV. De ploeg uit Aalten speelde vandaag thuis tegen DETO Twenterand. Na 90 minuten stond er een 3-1 zege voor de thuisploeg op het scorebord van Sportpark Villekamp. Op de ranglijst staat AZSV op de 2e plek met 7 punten uit drie wedstrijden. De wedstrijd ACV – AZSV begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M.A. de Bruijn uit Nootdorp.

Csv Apeldoorn: Maarten Boeve, Melvin Bresser, Jamarro Diks (46. Fedde Timmer), Steven van Es, Jesse Hartgers, Patrick Jansen, Sander Krijns, Maikel Lange (84. Lucas Scala), Yorik Meijer, Mike Peters, Sefa Yildirim (77. Fabian Put)

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Nande Wielink, Gibril Sankoh ©, Jim de Leeuw (61. Jim de Leeuw), Ibrahim Sillah, Gijs Jasper, Erik Eleveld, Justin Mulder (71. Jonah van der Werf), Marco van der Heide, Pascal Huser (75. Robert Talens)

Scoreverloop: 29. Marco van der Heide 0-1, 44. Steven van Es 1-1, 64. Yorik Meijer 2-1, 65. Marco van der Heide 2-2, 81. Marco van der Heide 2-3, 90. Steven van Es 3-3