6 april 2019 14:30

Scheidsrechter

J. Aafouallah

Onbekend

Putten – ACV heeft een onverdiend verlies geleden tegen SDC Putten. De ploeg van trainer Fred de Boer was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij maar kon dit niet in doelpunten vertalen. SDC Putten leunde achterover en gokte op een snelle counter. Die counter kwam er halverwege de tweede helft. Rob Knul hield zijn hoofd koel en schoot de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong. ACV probeerde met verwoede pogingen het naderende onheil te keren maar slaagde hier niet in. Een geflatteerde overwinning voor SDC Putten maar daar maalde niemand om bij de blauw-witten.

Eerste helft

Terwijl de sproeiers nog volop water over het kunstgras van het hoofdveld van de Putter Eng spoten kwamen beiden teams het veld op. Dit leidde tot kolderieke beelden van spelers die moesten vluchten voor het vele neervallende water. Nadat Guus de Vries de toss gewonnen had en koos om op de helft voor het clubgebouw te beginnen, kon de wedstrijd starten. ACV begon het duel zonder de basiskrachten Gibril Sankoh en Nande Wielink. Beide spelers waren geschorst. Guus de Vries en Gijs Jasper waren hun vervangers. De Assenaren begonnen uitstekend. SDC Putten kwam niet aan voetballen toe en werd ver terug gedrongen op de eigen helft. ACV kreeg meerdere mogelijkheden om de score te openen maar de juiste finesse in de afronding ontbrak. In de 25e minuut leek de thuisploeg uit de eerste de beste kans de score te openen. Tot opluchting van de meegereisde ACV-supporters scoorde Jurian van den Brink uit buitenspelpositie en werd de goal afgekeurd. Een minuut later werd de thuisploeg voor de tweede keer gevaarlijk. Wilbert Thomassen schoot over. Dit was tevens de laatste mogelijkheid voor de blauwwitte formatie in de eerste 45 minuten. ACV behield ook in het verdere verloop van de eerste helft het initiatief, maar het lukte niet om doelman Martin van Barneveld te passeren. Meerdere keren kwam de thuisploeg goed weg. Ook vrije trappen van Pascal Huser, Guus de Vries en Ezra Schrijver leverden niets op.

Drukte voor het doel van SDC Putten

Drukte voor het doel van SDC Putten, Marco van der Heide springt het hoogste

Tweede helft

Beide teams betraden na de pauze ongewijzigd het veld. Het publiek zag eenzelfde spelbeeld als in het eerste bedrijf. ACV had het meeste balbezit en SDC Putten loerde op een snel omschakelmoment. Na een schot van Justin Mulder dat naast ging had scheidsrechter Aafouallah het even moeilijk. In een tijdsbestek van 8 minuten deelde hij 5 gele kaarten uit waarbij de supporters van beide clubs zich afvroegen waarom dit nodig was. Halverwege de tweede helft bracht ACV-trainer Fred de Boer spits Arjen Hagenauw in het veld voor Jim de Leeuw. Deze aanvallende wissel sorteerde bijna direct effect. Hagenauw werd op fraaie wijze bediend door Justin Mulder maar zijn schot ging net over het doel. Even later kwam SDC Putten geheel tegen de veldverhoudingen in op een 1-0 voorsprong. Rob Knul scoorde de 1-0. Na de openingstreffer zakte de thuisploeg nog verder in. Het lukte ACV maar niet om de verdedigingsmuur te slechten.

De inzet van Gijs Jasper wordt geblokt

De beste kans was in de 90e minuut voor Arjen Hagenauw. Erik Eleveld gaf een uitstekende steekpass waarna Hagenauw hard uithaalde. Doelman Martin van Barneveld kon ternauwernood met de voet redding brengen. Uit de tegenaanval lukte het SDC Putten nog bijna om de score te verdubbelen. Ben Wormmeester voorkwam met een goede parade dat Kevin van der Vlag kon scoren. Even later gaf scheidsrechter Aafouallah het eindsignaal.

Na afloop

Teleurgestelde gezichten na afloop aan de zijde van ACV. Ondanks een veldoverwicht en goede mogelijkheden kon er niet gescoord worden met een verlies als gevolg. De koppositie is voorlopig uit zicht. De blauw-zwarten zijn gezakt naar de 6e plaats met 6 punten achterstand op de koplopers Excelsior ’31 en Sparta Nijkerk. De Top 6 ziet er nu als volgt uit: